Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels

Het recept van de Tiramisu

Wie aan een Italiaans toetje denkt, denkt vaak meteen aan Tiramisu.
Onze favoriete tiramisu in Napels eten we bij Muu Muzzarella. Dit is een onwijs lekker restaurant met op de kaart bijna alleen maar gerechten van (of met) mozzarella. Een uitzondering hier op is de Tiramisu, die bij Muu Muzzarella TiramiMu genoemd wordt. Wij hebben het recept van deze Tiramisu weten te bemachtigen en delen het hieronder met jullie. 

Tiramisù betekent letterlijk trek mij omhoog. Hiermee wordt bedoeld: maak mij blij of beur mij op. Een betere betekenis kon dit heerlijke toetje niet hebben, toch?

Het recept van de Tiramisu

Wat is de moeilijkheidsgraad van het recept? Makkelijk.
Wat is de bereidingstijd? Ongeveer 30 minuten.
Voor hoeveel personen is de Tiramisu geschikt? 6- 8 personen.

Ingrediënten voor de Tiramisu

  • 10 eierdooiers
  • 500 gram panna hopla (slagroom)
  • 500 gram mascarpone
  • 150 gram buffelricotta (of normale ricotta)
  • 200 gram suiker
  • 300 ml espresso koffie 
  • Cacaopoeder
  • 1 pak lange vingers van Savoiardi (of een ander merk)

Bereidingswijze Tiramisu

Stap 1
Doe de 10 eierdooiers in een kom en voeg hier de suiker aan toe. Roer dit tot een glad geheel. Voeg daarna de mascarpone toe en roer ongeveer 10 minuten door. 

Stap 2
Haal de ricotta uit de koelkast en doe deze bij het mengsel. Roer dit ook weer goed door elkaar voor ongeveer 10 minuten.

Stap 3
Bereidt de slagroom in een aparte kom voor. Als de slagroom klaar is voeg je deze bij het mengsel uit stap 1 en 2. En ook dit roer je weer goed door elkaar.

Stap 4
Zet nu de koffie. Je hebt ongeveer 300 ml espresso nodig. Laat de espresso afkoelen en maak de lange vingers nat met de espresso. Je drenkt als het ware de lange vingers in de espresso.

Stap 5
Kies nu een kom, potje of de bovenkant een koffiepercolator (zie foto).
Giet een laag van het mengsel uit de kom in de percolator en dek deze af met lange vingers. Dit herhaal je totdat de koffie percolator bijna vol zit. Dek de bovenste laag niet af met lange vingers maar met cacaopoeder.

Herhaal dit ook voor de andere bakjes, het beslag moet genoeg zijn voor 4 personen.

Stap 6
Zet de percolator (of de kom/pot waarin jij de Tiramisu gemaakt hebt) in de koelkast en laat deze ruim een uur rusten. Je eet de Tiramisu tenslotte koud.

Serveer de Tiramisù op een mooi schoteltje  met een kopje espresso er naast. Basta!

recept Italiaanse tiramisu
Het recept is afkomstig van Muu Muzzarella, de gebruikte foto’s ook.

Wil je liever een ander toetje of andere taart maken? Bekijk dan het recept voor de Napolitaanse pastieria.

Waardeer dit recept

Waardeer je de gratis informatie die wij je geven op onze site? Of wil je ons simpelweg steunen? Doe dan hier je donatie:

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels. 

Nederlandse tours in Napels