Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Het eiland Ischia bezoeken

Ischia is een eiland in de baai van Napels. Het wordt ook wel het groene eiland genoemd. En het is een absolute aanrader als je Napels bezoekt voor een langere tijd. Het eiland is één van de eilanden die in de baai van Napels liggen. De andere eilanden zijn Capri en Procida. Ook prachtige eilanden, maar Ischia heeft echt ons hart gestolen. Dit eiland is vooral geschikt als je er langer dan een dag de tijd voor hebt. Maar natuurlijk kun je ook een dagtrip naar Ischia maken. Lees snel verder om te ontdekken hoe je Ischia bezoekt vanuit Napels.

Ischia zee

Ischia bezoeken vanuit Napels

Ferry boot naar Ischia uit Napels

Vanuit de haven van Napels kun je met de veerboot (of ferry) naar Ischia. Je hebt twee soorten veerboten: de traghetto en de aliscafo. De traghetto is een langzamere veerboot met een deel open dek. De aliscafo is een snellere ferrydienst, maar hier kun je alleen binnen in de boot zitten. Je kunt meerdere keren per dag met verschillende aanbieders naar het eiland varen. Caremar, Alilauro en Medmar zijn een aantal aanbieders. Zorg dat je tickets op tijd koopt en gok er niet op dat je op de dag zelf nog tickets kunt vinden voor een boot in de ochtend.

Afstand en reistijd Napels-Ischia

De snelste boot is binnen 1 uur varen op Ischia en de andere boot in 1,5 uur. Sommige aanbieders maken ook een tussenstop op het eiland Procida. Daardoor duurt de reis wat langer.

Vervoer op het eiland

Auto of scooter huren op Ischia

Op het eiland zelf kun je ervoor kiezen om verder te reizen met de bus of  taxi. Of je kunt een scooter, e-bike of auto huren. Een auto is gemakkelijker als je er langere tijd bent en veel van het eiland wilt zien. Een scooter kan ook, maar goede rijervaring op een scooter of motor is wel noodzakelijk. Hier kun je terecht als je een auto of scooter wilt huren. 

Bus op Ischia

De bus is een goed alternatief als je geen scooter of auto wilt huren. De buslijnen op Ischia worden verzorgd door EAV. De bus verbindt de meeste dorpjes op het eiland en je hebt twee belangrijke lijnen: de CS (Circolare Sinistra) en de CD (Circolare Destra). De centrale busterminal is in Ischia Porto. Op een klein parkeerterrein op een steenworp afstand van aanlegplaatsen van de veerboot. Je kunt hier tickets kopen en informatie vragen. Tickets zijn ook te koop bij kiosken en tabaccheria’s. Een enkele reis kost €1,70.

Wat te doen op Ischia?

Ischia heeft vele mooie en gezellige dorpjes. En ook mooie stranden, termen, en natuur om te ontdekken. Ook qua historie heeft Ischia met onder andere het Castello Aragonese veel te bieden. Ook de geweldige botanische tuin La Mortella is hier een voorbeeld van. Lees hier 10 tips voor het eiland Ischia. Hele leuke dorpjes op Ischia vinden wij Forio, Sant’Angelo, Porto en Ponte.

Ischia forio

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels