Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Rooftops in Napels

Eerder schreven we al over panoramische uitzichtpunten in Napels. Maar ben je op zoek naar rooftops waar je mooi uitzicht hebt en ook iets kan drinken? Lees dan snel verder en ontdek welke rooftops in Napels met lekkere bars je kunt vinden.

Grand Hotel Vesuvio

Het meest luxueuze hotel aan de boulevard van Napels is Grand Hotel Vesuvio. Hier kun je op het dakterras terecht voor een drankje. Dit kan een koffie zijn in de ochtend, maar ook een drankje in de middag of een cocktail in de avond. Je hebt hier prachtig uitzicht op de baai van Napels. In het bijzonder op de Posillipo heuvel, het Castel dell’Ovo en het eiland Capri. Houd er rekening mee dat een drankje hier allesbehalve goedkoop is.
Adres: Via Partenope 45, 80121 Napels

Rooftopbar Napels

Grand Hotel Parker’s

Hoger in de stad aan de Corso Vittorio Emanuele vind je Grand Hotel Parkers. Een prachtig klassiek hotel dat Napels aan zijn voeten heeft liggen. Op het dakterras ben je vanaf 18:00 uur welkom voor een aperitivo. In de warmere maanden is er soms ook een DJ set. Bevalt het je zo goed? Dan kun je hier ook dineren in restaurant George (2 Michelinsterren) of iets te eten bestellen op het terras op het dak.
Adres: Corso Vittorio Emanuele 135, 80121 Napels

Roof Garden Angiò

Het Renaissance Hotel ligt op een steenworp afstand van de winkelstraat Via Toledo. Ook hier kun je in de zomermaanden terecht voor een aperitivo. Vanaf 17:00 uur ben je hier op het dakterras welkom als je niet in het hotel slaapt. Vanaf boven heb je mooi uitzicht op de Vesuvius en de haven. Maar ook op het Piazza Municipio en het Maschio Angioino kasteel. Een uitzicht dat weer totaal anders is dan de andere panoramische plekken in Napels.
Adres: Via Ponte di Tappia 25, 80133 Napels

Piazza Municipio Napels

Riserva Rooftop

Net buiten het centrum op de Posillipo heuvel ligt Riserva Rooftop. Een restaurant met bar dat uitzicht heeft op een deel van Napels dat je in het centrum niet kunt zien. Vanaf het terras van dit restaurant kijk je naar het westen. En het is daardoor een van de weinige plekken in Napels waar je de ondergaande zon kunt zien. In het centrum van Napels is dit namelijk niet zichtbaar. Je kunt na een aperitivo ook blijven op deze plek om te eten in het restaurant.
Adres: Via Alessandro Manzoni 308, 80123 Napels

Wijntjes op een rooftop in Napels

Anthill Cocktailbar

Midden in de winkelstraat Via Toledo vind je het oude bankgebouw van de Banco di Napoli. Hier is inmiddels het museum Gallerie d’Italia gevestigd. Maar op de bovenste verdieping zit de Anthill Cocktailbar verborgen. Vanuit deze bar heb je uitzicht op de Quartieri Spagnoli, de Vomero heuvel en de Via Toledo. Je kunt hier naast lekkere cocktails ook tapas bestellen, iets wat je normaal niet in Napels vindt.
Adres: Via Toledo 177, 80134 Napels

Elements

In de zomermaanden vind je op de 10e etage van het Royal continental hotel rooftop bar Elements. Een hele eenvoudige cocktailbar met fantastisch uitzicht op zee. Je zit direct aan de balustrade en hebt dus ook niet het idee dat er beneden nog een straat loopt. Capri en het Castel dell’Ovo liggen recht voor je en de zee strekt zich oneindig voor je uit. Een heerlijke plek voor een aperitivo dus.
Let op: in de winter vind je Elements op de begane grond van het hotel.
Adres: Via Partenope, 38, 80121 Napoli NA

Rooftop met zwembad

Wil je lekker zwemmen en genieten van een rooftop? Bekijk dan Zwemmen in de stad. Je kunt hier de hele dag terecht om te relaxen. Er staan heerlijke ligbedden met matrassen, twee verwarmde jacuzzi’s en er is een bar beschikbaar. Wij zijn hier zelf ook regelmatig te vinden. Deze plek is exclusief via ons te reserveren voor niet-gasten. 

Nog meer tips?

Wij hebben natuurlijk nog veel meer tips voor leuke bars in de stad. Ook op rooftops, maar deze vertellen we je graag tijdens onze Nederlandstalige tours door Napels.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels