Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

De adembenemende tuinen van de villa’s van Ravello

Wie aan de Amalfikust denkt, denkt meteen aan de prachtige dorpjes aan zee zoals de Positano, Atrani en Amalfi. Maar de Amalfikust heeft hoger, in de bergen ook prachtige dorpjes. Ravello is één van deze dorpjes. En het is één van onze favoriete plekken aan de Amalfikust door de adembenemende tuinen van de villa’s van Ravello: Villa Rufolo en Villa Cimbrone.

Rust in Ravello

Ravello ligt zoals eerder gezegd hoger in de bergen. En is daardoor ook een stuk rustiger dan de andere dorpen beneden aan zee. Uiteraard komen er ook hier veel toeristen, omdat de Amalfikust nu eenmaal enorm populair is. Maar vooral met een bezoek aan de villa’s die je er vindt kun je even genieten van het kalme dat de Amalfikust ook te bieden heeft. Met natuurlijk wel uitzicht op zee, want vanuit de tuinen van de villa’s kijk je uit over het water. Lees snel verder om meer te weten te komen over de twee villa’s en tuinen van Ravello.

Villa Rufolo 

In Ravello worden jaarlijks veel culturele evenementen georganiseerd. Het bekendste evenement is het Festival Musicale di Ravello dat jaarlijks in Villa Rufolo gehouden wordt. Dit evenement is gewijd aan de beroemde Duitse componist Richard Wagner die hier een tijd verbleef en een deel van de opera Parsifal te componeren.

De villa is gebouwd naast de Duomo aan het Piazza Duomo in Ravello. De ingang is al bijzonder, want je loopt namelijk via een 14e eeuwse toren met gekruiste bogen de tuin van de villa in. Vanaf hier kom je in een gebouw van drie verdiepingen met een kapel met tongewelf en een grote hal. Aan de linkerkant is het Torenmuseum en aan de zijkant de Ridderzaal, die dateert uit de Middeleeuwen. Aan de rechterkant staat de beroemde Moresco kiosk. Dit alles is gedecoreerd met prachtige bloemen, planten en fonteinen. En natuurlijk vind je aan de rand van de tuin een adembenemend uitzicht over de zee.

Praktische informatie voor een bezoek aan Villa Rufolo

De villa en haar tuin zijn van maandag t/m zondag geopend van 9:00 tot 19:00 uur. De laatste toegang is om 17.30 uur. Een kaartje kost €8 en reserveren is niet noodzakelijk.

villa rufolo in ravello met uitzicht op amalfikust

Villa Cimbrone 

Als je na je bezoek aan Villa Rufolo de Via San Francesco volgt, wat een heel leuk straatje is, dan kom je uit bij Villa Cimbrone. Villa Cimbrone heeft een geometrische tuin die gecreëerd werd door William Beckett aan het begin van de van 20ste eeuw. De villa is tegenwoordig een luxe hotel, maar je kunt de tuin ook gewoon bezoeken.  En dat raden we je zeker aan. In de tuin vind je lange lanen met exotische planten die naar de Tempel van Ceres leiden. Achter het standbeeld vind je 18de-eeuwse bustes die op de balustrade van het waanzinnige Terras der Oneindigheid (Terrazza dell’Infinito) staan. Vanaf hier heb je uitzicht over de hele Amalfikust. En lijkt het blauw van de zee en de hemel in elkaar over te lopen. Nog mooier dan in Villa Rufolo! Maar als je hier bent, mis dan niet de crypte van de villa. Dit is een open galerij in gotische stijl. Ook vind je er een klein klooster, de Tempel van Bacchus, de rozentuin en een bar om een drankje te drinken.

Praktische informatie voor een bezoek aan Villa Cimbrone

De tuin is dagelijks geopend van 9.00 uur tot 20:00 uur. De laatste toegang is om 19:30 uur. Een kaartje kost €10.

beeld in tuin van villa cimbrone in ravello
villa cimbrone tuin

Ravello en de Amalfikust ontdekken met privé chauffeur

Wil je zonder zorgen de villa’s van Ravello en andere dorpen aan de Amalfikust bezoeken als je in Napels bent? Boek dan de Privé Excursie Amalfikust met Engelstalige chauffeur. Klik hier voor alle informatie, want wij regelen het graag voor je.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels