Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Recept Fusilli zucchine e ricotta

Ik (Iris) ben mij aan het ontplooien tot aspirant kok, ik heb de keuken helemaal ontdekt en struin dagelijks het internet af voor lekkere gerechten om te koken of bakken.

Toen Joël & ik twee jaar geleden in Napels kwamen wonen, trok onze buurvrouw haar wenkbrauwen regelmatig op als ze aan ons vroeg wat we hadden gegeten of gingen eten. Ik maakte namelijk nogal Nederlandse pasta’s, het soort waar een Italiaan van walgt. Regelmatig werd aan Joël gevraagd of ik wel kon koken? Want anders moet hij toch een andere vriendin kiezen hoor.. Ik vat dit absoluut niet persoonlijk op en vind het vooral grappig.

Maar goed, ik wilde toch wel beter leren koken. Echte lekkere Italiaanse pasta’s enzo maken. En de lockdown is hier natuurlijk perfect voor. Ik heb zeeën van tijd en geen excuus meer.

Inmiddels heb ik ook al een paar complimenten ontvangen van de buren, vrienden en kennissen. Brava, complimenti, sembra buonissima!

Zo maakte ik afgelopen week deze lekkere pasta met courgette en ricotta. Hierbij het recept voor fusilli zucchine e ricotta.

Recept fusilli zucchine e ricotta

Wat is de moeilijkheidsgraad van het recept? Heel makkelijk.
Wat is de bereidingstijd? Ongeveer 15 minuten.
Voor hoeveel personen is de pasta geschikt? 4 personen.

Ingrediënten voor de pasta met courgette en ricotta

  • 320 gram fusilli, penne of farfalle 
  • 3 grote courgette
  • 100 gram ricotta
  • Extra vergine olijfolie
  • Teentje knoflook
  • Parmigiano 
  • Zout/peper
  • Optie: 60-100 gram pancetta blokjes

Bereidingswijze fusilli zucchine e ricotta

pasta courgette en ricotta
foto uit: cucchiaio.it

Stap 1
Was de courgette heel goed af onder de kraan en droog ze af. Rasp daarna de courgette met een grove rasp.  

Stap 2
Zet ook een pan op het vuur met een flink scheut olijfolie en een teentje knoflook.
Als de olie warm genoeg is voeg je de pancetta toe en laat je deze bakken. Is de pancetta gebakken dan voeg je de courgette rasp toe. Roer het goed door elkaar en laat het ongeveer 5 minuten op het vuur staan. Breng de courgette verder op smaak met peper en zout. 

Stap 3
Zet een pan op het vuur met water en kook de fusilli beetgaar (op de verpakking zie je hoe lang de pasta moet koken). Kook de fusilli dus iets minder lang dan op de verpakking staat.  

Stap 4
Als de pasta klaar is giet je deze af maar houdt je een beetje kookvocht apart. Voeg de pasta samen met de ricotta toe aan de courgette en meng je het geheel nog goed door elkaar. Als de pasta met courgette te droog is kun je wat kookvocht toevoegen. 

Serveer de fusilli zucchine e ricotta met wat parmigiano erover, basta!

Buon appetito

fusilli zucchine e ricotta

Liever geen fusilli zucchine e ricotta? Dan hebben we een heel lekker recept voor de pasta e patate voor je.

Waardeer dit recept

Waardeer je de gratis informatie die wij je geven op onze site? Of wil je ons simpelweg steunen? Doe dan hier je donatie:

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels