Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Terrasjes in Napels

Terrasjes in Napels: het voorjaar staat weer voor de deur en dat betekent natuurlijk terrasweer! In Napels kunnen we gelukkig een groot deel van het jaar van een lekker zonnetje genieten. Maar waar kun je heerlijk in het zonnetje op een terras zitten in Napels? Napels is niet echt een terrasjes stad, maar wees niet getreurd… er zijn genoeg plekken waar je terecht kunt om wat vitamine D te tanken. Wij stelden speciaal voor jou deze lijst met terrasjes samen.

Terrassen aan de boulevard

De beste plek om heerlijk van de zon te genieten is de boulevard van Napels. Je hebt hier de meeste kans op zon, omdat hier geen grote palazzi rondom het terras voor schaduw zorgen. Veel van de restaurants en bars aan de boulevard hebben een groot zonnig terras. Perfect voor een vino of een birra. Leuke tip: doe een drankje op het dakterras van een van de luxe hotels. Hotel Excelsior en Grande Albergo Vesuvio zijn aanraders!

dakterras van hotel excelsior in napels
Hotel Excelsior
tafel op het dak van grande albergo vesuvio aan de boulevard van napels
Grande Albergo Vesuvio

Terrassen in Chiaia

In de wijk Chiaia vind je rondom Piazza dei Martiri en Piazza Rodinò verschillende terrassen. Niet altijd allemaal in de zon, omdat dit heel erg afhankelijk is van de stand van de zon. Ben je er toevallig in de buurt dan kun je even kijken of de zon goed staat. Geen zon? Loop anders omlaag naar de boulevard van Napels door de straat Via Calabritto.

piazza dei martiri met monument in de wijk chiaia in napels
Piazza dei Martiri

Terrassen in het historisch centrum

In het historisch centrum van Napels heb je drie pleinen met zonnige terrasjes: Piazza Bellini, Piazza San Domenico Maggiore en Piazza Dante. Van deze drie is Piazza Dante de beste plek om van de zon te genieten, want dit plein heeft namelijk de hele dag zon. Zelf zitten wij vaak op Piazza Dante voordat onze werkdag echt begint. 
Op Piazza Bellini is Intra Moenia of Spazio Nea erg leuk om te zitten. Beide bars hebben een wat meer afgeschermd terras. Daarnaast is Piazza Bellini mooi groen en zit je hier rustig vanwege het weinige verkeer.
Op Piazza San Domenico Maggiore raden we Jamón of San Domenico Cafè aan. De beste plekken in de zon én lekkere vino!

terras op piazza bellini in napels
Piazza Bellini

Terrassen in Vomero

Recht voor Castel Sant’Elmo op de Vomero heuvel vind je Renzo e Lucia. Een prachtig panoramaterras met uitzicht over de noord-oostkant van de stad. Je drankje is er wat duurder, maar dat is het helemaal waard!
Verder heb je in Vomero op Piazza Vanvitelli meerdere terrasjes, maar ook hier geldt: je moet geluk hebben met de stand van de zon. 

terras renzo e lucia napels met vesuvius en stad op de achtergrond
Renzo e Lucia

Gira il tuo viso verso il sole e le ombre cadranno dietro di te.
(Draai je gezicht naar de zon en de schaduwen zullen achter je vallen).

Heb je nog andere vragen over Napels check de pagina met veelgestelde vragen over Napels!

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels