Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Napels airport: alle informatie die je nodig hebt

Als je naar Napels komt is de kans groot dat je vliegt op Napels airport. Ben je trouwens op zoek naar leuke activiteiten in het Nederlands in Napels? Hier vind je al onze Nederlandstalige tours en andere activiteiten in Napels. Waan je als een local in Napels tijdens onze tours.

Capodichino Airport: het vliegveld van Napels

Napels in Zuid-Italië heeft één vliegveld, dat Capodichino Airport heet. Het ligt in de wijk San Pietro a Patierno in het noordoosten van de stad, op 6 kilometer van het centrum van Napels. Het staat in de top 5 van Italiaanse vliegvelden met meeste passagiers. Onder andere door de ligging vlakbij de Amalfikust, Capri, Sorrento en Pompeii. En natuurlijk Napels. In dit artikel vind je alle informatie die je zoekt over Napels airport.

Napels airport vanuit Nederland en België

Wil je vanuit Nederland of België naar Napels vliegen? Dat kan, want vanuit beide landen zijn directe vluchten te boeken naar Napels. Lees snel verder om uit te vinden vanaf welke airport je naar Napels kunt vliegen. Ben je benieuwd welke maanden het beste zijn voor een bezoek? Lees dan meer over het weer en klimaat Napels.

Vluchten vanuit Nederland naar Napels

Je kunt in Nederland kiezen uit twee vliegvelden voor je reis naar Napels, als je een directe vlucht wilt. Vanaf Schiphol (Amsterdam) kun je het hele jaar door vliegen met EasyJet, Transavia en KLM. Meerdere dagen in de week vertrekken er vluchten.

Vanaf Eindhoven kun je vliegen met RyanAir, maar alleen in de periode maart t/m oktober. Vluchten vertrekken alleen op maandag en vrijdag.

Vluchten vanuit België naar Napels

In België kun je kiezen uit Brussel Internationaal Airport of Brussel Charleroi Airport, als je een directe vlucht wilt. Vanaf Brussel Internationaal Airport vlieg je met Brussels Airlines. Vanaf Brussel Charleroi vlieg je met RyanAir. Beide vliegtuigmaatschappijen bieden het hele jaar door directe vluchten aan naar Napels, meerdere dagen per week.

Vervoer Napels vliegveld naar centrum

Hoe kom je vanaf Napels airport naar het centrum? Lees snel verder om te ontdekken welke opties er zijn voor vervoer van het vliegveld naar Napels centrum.

Taxi Napels airport – centrum

Voor de aankomsthal van het vliegveld van Napels vind je de officiële taxistandplaats. De taxi’s zijn wit en hebben allemaal een eigen nummer op de zijkant van de taxi staan. Het is gebruikelijk dat de chauffeurs je naar de eerste taxi in de rij wijzen om in te stappen. Een rit naar het centrum duurt ongeveer 15-25 minuten.

Taxi prijzen en tarieven Napels

Achter in de taxi vind je een kaart met een overzicht van de prijzen en supplementen die standaard gelden. De taxichauffeur heeft een meter voorin, deze moet gaan lopen bij vertrek met een starttarief van €3,50 (of €6,50 na 22:00 uur en op feestdagen). Er geldt een supplement van €5,00 voor vertrek vanaf het vliegveld. En een supplement van €0,50 per stuk bagage. Voor een rit naar het centrum ben je gemiddeld €25 tot 30 kwijt.

Shuttlebus Napels airport – centrum

Wil je liever met het openbaar vervoer vanaf Napels vliegveld naar het centrum? Dan kun je de shuttlebus nemen: de Alibus. Deze vertrekt ook voor de uitgang van het vliegveld, maar op een klein stukje lopen (volg de bordjes). De bus heeft twee haltes in het centrum. De eerste halte is centraal station Garibaldi en de tweede halte is de haven, bij Piazza Municipio. Tickets kosten €5 en kun je online hier kopen of in de bus zelf. De bus vertrekt gemiddeld drie keer per uur. De rit duurt ongeveer 20 minuten naar het station en 35 minuten naar de haven. Houd er rekening mee dat bij drukte je soms lang moet wachten, omdat de bus vol zit.

Privé transfer Napels airport

Ben je op zoek naar een privé transfer vanaf Napels vliegveld? Naar je hotel of b&b in het centrum? Of naar je accommodatie aan de Amalfikust of Sorrento? Wij bieden privé transfers met een engelstalige chauffeur aan vanaf 4 personen. Stuur ons een bericht voor meer informatie. Ben je met een grote groep? Dan vind je meer informatie voor de organisatie van een bedrijfsuitje en vriendenreis op deze pagina.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels