Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels

Recept voor de Spaghetti con le cozze

Een recept van Paola d’Aguanno.

Paola is een Napolitaanse vriendin van ons, maar ze woont in Nederland. In Abcoude om precies te zijn. Haar ouders verruilden toen ze nog klein was Napels voor Nederland. Een aantal keer per jaar vliegt ze nog terug naar ‘huis’ naar familie in Napels. Één van haar favoriete pasta’s is de spaghetti con le cozze (met mosselen). Deze pasta herinnert haar aan de prachtige stad aan de voet van de Vesuvius. Wij vroegen haar hoe zij deze pasta thuis in Nederland maakt. Lees snel verder voor Paula’s recept voor de spaghetti con le cozze.

Het recept voor de spaghetti con le cozze

Wat is de moeilijkheidsgraad van het recept? Makkelijk.
Wat is de bereidingstijd? 30 minuten.
Voor hoeveel personen is het gerecht geschikt? 4 personen.

Ingrediënten voor de spaghetti con le cozze

  • 1.5 kg mosselen
  • 400 gram spaghetti
  • 10 cherry tomaatjes
  • Een scheutje of blikje tomatensaus (optioneel)
  • Een handje verse peterselie
  • 1 of 2 teentjes knoflook
  • 1 of 2 hete pepertjes
  • Olijfolie
  • Zout

Bereidingswijze Spaghetti con le cozze

Stap 1
Was de mosselen heel goed schoon, gebruik eventueel een borsteltje om ze schoon te maken.

Stap 2
Breng een pan met water met een snufje zout (niet vergeten) aan de kook en voeg dan de spaghetti toe. Laat de spaghetti minder lang koken dan op de verpakking staat, de spaghetti moet echt al dente zijn.

Stap 3
Pak een koekenpan of wokpan. Voeg een flinke scheut (+/- 6 eetlepels) olijfolie toe, de teentjes knoflook en wat peterselie toe. Laat dit samen fruiten, halveer de cherrytomaatjes en voeg deze ook toe. Daarna voeg je een scheutje tomatensaus toe (optioneel) en laat je het geheel even sudderen. 

Stap 4
Voeg de mosselen toe aan de saus en laat de mosselen allemaal openen. Het ligt er aan welke mosselen je gekocht hebt, hoe snel ze openen. Na ongeveer 15 minuten moeten ze allemaal wel open zijn. Blijf tussendoor wel goed roeren.

Stap 5
Haal de mosselen uit de pan en leg deze even apart. Voeg nu de spaghetti toe aan de wok/koekenpan, met een beetje kookvocht van de spaghetti. Zorg dat het geheel niet te nat wordt. De spaghetti kan nu nog even garen in de pan. Na 2 minuten schep je de spaghetti op de borden, voeg je de mosselen toe aan de pan om ze nog even op te warmen en strooi je deze samen met wat peterselie over de spaghetti. Basta!

Buon appetito

spaghetti con cozze / spaghetti met mosselen

Wil je liever een andere zeevruchtenpasta maken? Bekijk dan het recept voor de Spaghetti alle Vongole.

Waardeer dit recept

Waardeer je de gratis informatie die wij je geven op onze site? Of wil je ons simpelweg steunen? Doe dan hier je donatie:

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels