Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Recept Pasta Genovese alla Napoletana

Een recept van Alessandra D’Angelo

Bij genovese denken de meeste mensen in Nederland en Belgie meteen aan de groene genovese pesto. Maar als je in Napels een pasta genovese besteld krijg je iets heel anders, namelijk een pasta met vlees (dat uren lang gesudderd heeft) en veel uien. Lees snel verder voor het recept voor de pasta genovese alla Napoletana.

We delen het recept van deze bijzonder lekkere Napolitaanse pasta graag met jullie! Het recept komt van een Italiaanse local in Napels, onze vriendin Alessandra. Zij is gek op deze pasta en maakt hem dan ook geregeld thuis. Zij heeft dit recept van haar schoonmoeder uit Varcaturo (een plaatsje bij Napels) gekregen. Alessandra heeft haar schoonmoeder ook speciaal voor ons gebeld om het recept nog even met haar te checken, alles klopt!

Het recept voor Pasta Genovese alla Napoletana

Wat is de moeilijkheidsgraad van het recept? Makkelijk.
Wat is de bereidingstijd? 30 minuten (maar het vlees moet uren sudderen)
Voor hoeveel personen is het gerecht geschikt? 4 personen.

Ingrediënten voor Pasta Genovese alla Napoletana

  • 2 kilo witte uien
  • 800 gram runderlappen of sukadelappen
  • 600 gram pasta penne, rigatoni of ziti
  • Een blikje gepelde tomaten (optioneel, wel een aanrader volgens Alessandra)
  • Peper en zout

Bereidingswijze Pasta Genovese alla Napoletana

Stap 1
Snij eerst de uien, dit mogen ringen of blokjes zijn. Fruit een ui samen met veel olijfolie in de pan op laag vuur. Als de ui gefruit is voeg je het vlees toe. Laat het vlees aan beide kanten dichtschroeien op middelhoog vuur, maar bak het verder niet.

Stap 2
Haal het vlees uit de pan en laat dit rusten. Voeg nu alle uien toe aan de pan (optioneel: met het blikje gepelde tomaten). Laat dit in ongeveer 45 minuten langzaam gaar koken. Alle uien moeten zacht worden, als het nodig is kun je wat water aan het geheel toevoegen. Voeg ook peper en zout toe aan het geheel.

Stap 3
Snijd sukadelapjes in stukjes (niet te klein), als de uien zacht zijn voeg je het vlees weer toe aan het geheel. Laat dit geheel 4 uur langzaam gaar koken. Het vlees moet heel mals worden en uit elkaar vallen. Het moet een soort van papje samen met de uien worden. Dit is je saus.

saus pasta genovese

Stap 4
Nu is het tijd voor de pasta. Kook de pasta in een aparte pan. Op de verpakking van de pasta kun je zien hoelang de pasta moet koken. Kook de pasta iets minder lang dan op de verpakking staat. Giet de pasta af en voeg deze toe aan de saus. Roer dit goed door elkaar en serveer het gerecht.

Een laatste tip van Alessandra: je kunt de saus ook apart houden en de saus pas op je bord over de pasta doen. Kook de pasta dan wel zoals op de verpakking aangegeven staat. Als je teveel pasta saus hebt kun je deze namelijk prima invriezen. Dit kan niet meer als je de pasta er al bijgevoegd hebt.

Buon appetito!

pasta genovese alla napoletana

Wil je liever een andere Napolitaanse pasta maken? Bekijk dan het recept van de pasta e patate.

Waardeer dit recept

Waardeer je de gratis informatie die wij je geven op onze site? Of wil je ons simpelweg steunen? Doe dan hier je donatie:

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels