Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Wijn proeven aan de voet van de Vesuvius

In Napels en omgeving vind je fantastische wijnen. Wijnen waar je waarschijnlijk nog niet van hebt gehoord. Zoals de falanghina en de aglianico. Maar er is nog een wijn te vinden die alleen op de Vesuvius gemaakt wordt. En dat is de Lacryma Christi. Deze wijn komt in wit, rood en in bruisend rosé. De Lacryma Christi (de traan van Christus) kun je in een lokale wijnhandel kopen. Maar er is één variant die exclusief verkrijgbaar is bij één wijnhuis. En deze vind je op de Vesuvius zelf. En het leuke is: zij bieden hier ook een wijnproeverij aan! Lees snel meer over de wijnproeverij Vesusius.

Wijnproeverij Napels
De wijngaard

De wijnproeverij

Wij hebben al vaak genoten van deze wijnproeverij aan de voet van de Vesuvius. Samen of met vrienden en familie. Waarom? Omdat het een geweldige ervaring is en je luncht op een prachtige plek. 

Hoe ziet de wijnproeverij er uit? Eerst krijg je een korte rondleiding over de wijngaard met uitleg over de druifsoorten. Maar ook over de pergola’s en de grond van de Vesuvius. Dit laatste heeft natuurlijk een grote invloed op de smaak van de wijn. Tijdens de rondleiding krijg je een heerlijk glas spumante rosato (Iris haar favoriet) voor onderweg.

Na de korte rondleiding ga je aan tafel. Je zit op een mooi dakterras met nog mooier uitzicht. Je kijkt uit over de wijnranken en ziet de golf van Napels. Maar ook het schiereiland Sorrento, het eiland Capri en natuurlijk de Vesuvius.

De wijnproeverij begint met antipasti. Zoals salami, provolone, casatiello napoletano, ricotta, bruschetta en twee glazen witte Lacryma Christi del Vesuvio wijn.

Daarna krijg je een overheerlijk bord vol met spaghetti con salsa di pomodorini e basilico, een spaghetti met tomaatjes en basilicum.  De wijnen die hierbij geserveerd worden zijn twee rode wijnen die gemaakt zijn met twee verschillende druivensoorten. Als toetje staat er een pastiera napoletana op het menu: een taartje gemaakt met ricotta. Bij het toetje wordt een passito bianco geserveerd. Vond je een van de wijnen erg lekker? Dan kun je om nog een glaasje vragen.

lunch wijnproeverij napels

Onze ervaring

Als je het ons vraagt is deze wijnproeverij een absolute aanrader. Het eten en de wijnen zijn heerlijk. Bovendien is het uitzicht vanaf de Vesuvius fantastisch. Elke keer als er een nieuwe wijn uitgeserveerd wordt, krijg je ook een korte uitleg over de wijn. Wil je wat meer diepgang, vraag hier dan zelf naar. Het personeel kent de wijnen goed en kan je hier meer over vertellen. De eigenaar en zijn zoon lopen ook rond en vertellen je ook met alle liefde meer. Maar dit is niet standaard, je moet hier zelf naar vragen.

Na afloop heb je ook de kans om een aantal flessen wijn te kopen. Om mee te nemen naar huis of op te drinken in Napels. Je kunt de wijn van dit wijnhuis namelijk alleen op hun wijngaard kopen of in hun webshop. Ze leveren niet aan winkels, restaurants etc. Het is dus echt een exclusieve wijn! Alleen handbagage? Niet getreurd ze verzenden ook naar Nederland en België.

Wijnproeverij Vesuvius boeken

Wil jij deze wijnproeverij met lunch graag boeken? Boek dan hier jouw wijnproeverij op de voet van de Vesuvius. Wij regelen het graag voor je. De kosten bedragen €45 per persoon en wij vinden het dus zeker de moeite waard.

Druiven Wijnproeverij

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels