wijngaarden Napels

Wijn proeven aan de voet van de Vesuvius

In Napels en in de omgeving van Napels kun je fantastische wijnen proeven. Wijnen waar je waarschijnlijk nog niet van hebt gehoord. Zoals de falanghina en de aglianico. Maar er is nog een wijn te vinden die alleen op de Vesuvius gemaakt wordt… dat is de Lacryma Christi. Deze wijn komt in wit, rood en in bruisend rosé. De Lacryma Christi, de traan van Christus, kun je natuurlijk in een lokale wijnhandel kopen. Maar er is één variant die exclusief verkrijgbaar is bij één specifiek wijnhuis. En deze vind je op de Vesuvius. En het leuke is: zij bieden hier ook een wijnproeverij aan! Lees snel meer over de wijnproeverij Vesusius.

Wijnproeverij Napels

De wijnproeverij

Wij hebben al meerdere malen genoten van deze wijnproeverij aan de voet van de Vesuvius. Samen of met vrienden en familie. Waarom? Omdat het een geweldige ervaring is en je op een prachtige plek kunt lunchen. 

Hoe ziet de wijnproeverij er uit? Eerst krijg je een korte rondleiding over de wijngaard en krijg je meer uitleg over de druifsoorten. Maar ook over de pergola’s en het bijzondere irrigatiesysteem en de grond van de Vesuvius. Dit laatste heeft natuurlijk een bijzondere invloed op de smaak van de wijn. Deze rondleiding krijg je al met een heerlijk glasspumante rosato in je hand.

Na de korte rondleiding ga je aan tafel. Je zit op een mooi dakterras met een nog mooier uitzicht. Vanaf het dakterras kijk je uit over de wijnranken en zie je de golf van Napels, het schiereiland Sorrento, het eiland Capri en natuurlijk de Vesuvius.

De wijnproeverij begint met antipasti. Zoals salami, provolone, casatiello napoletano, ricotta, bruschetta en een glas witte Lacryma Christi del Vesuvio. Ook krijg je er een rosato wijn (rosé) bij. Dus alleen al bij de antipasti worden sowieso twee wijnen geserveerd.

Daarna krijg je een overheerlijk bord vol met spaghetti con salsa di pomodorini e basilico, een spaghetti met tomaatjes en basilicum.  De wijnen die hierbij geserveerd worden zijn twee rode wijnen die gemaakt zijn met twee verschillende druivensoorten. Als toetje staat er een pastiera napoletana op het menu: een taartje gemaakt met ricotta. Bij het toetje wordt een passito bianco geserveerd.

lunch wijnproeverij napels

Onze ervaring

Als je het ons vraagt is deze wijnproeverij een absolute aanrader. Het eten en de wijnen zijn heerlijk. Bovendien is het uitzicht vanaf de Vesuvius fantastisch. Elke keer als er een nieuwe wijn uitgeserveerd wordt, krijg je ook een korte uitleg over de wijn. Wil je wat meer diepgang, vraag hier dan zelf naar. Het personeel kent de wijnen goed en kan je hier meer over vertellen. De eigenaar en zijn zoon lopen ook rond en vertellen je ook met alle liefde meer.

Na afloop heb je ook de kans om een aantal flessen wijn te kopen. Deze kun je meenemen naar huis of later tijdens je verblijf in Napels drinken. Je kunt de wijn van dit wijnhuis namelijk alleen op hun wijngaard kopen of via de webshop. Ze leveren niet aan winkels, restaurants etc. Het is dus echt een exclusieve wijn!

Wijnproeverij Vesuvius boeken

Wil jij deze wijnproeverij met lunch graag boeken? Boek dan hier jouw wijnproeverij op de voet van de Vesuvius. Wij regelen het graag voor je.

Druiven Wijnproeverij

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.