Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels

De trappen van Petraio

Wist je dat Napels ook wel la città delle scale (de stad van de trappen) genoemd wordt?

Napels heeft zelfs een heus trappenfestival, waar vele leuke wandelingen worden georganiseerd voor de locals. Er zijn namelijk meer dan 200 trappartijen in de stad te vinden. De een vaak nog mooier dan de ander. Het trappen festival

iris loopt trappen van petraio

Van het kasteel boven naar het kasteel beneden

Een serie trappen die minder bekend is, maar zeker de moeite waard zijn om te lopen zijn de Gradini del Petraio. Een lange trap die helemaal boven in de stad, achter Castel Sant’Elmo begint. Via de wijken Vomero en Chiaia lopen de trappen langzaam naar beneden naar Castel dell’Ovo, het kasteel beneden aan de boulevard van Napels. Je loopt in een half uurtje naar beneden, als je doorloopt. Maar waarschijnlijk doe je er langer over, omdat er onderweg vele mooie uitzichten zijn. Je hebt prachtig uitzicht op de stad en de zee. Je ziet het eiland Capri in de verte liggen en kunt op een bepaald punt ook even de Vesuvius zien. Vergeet tijdens je wandeling niet om je af en toe om te draaien en naar boven te kijken. De trappen zelf zijn op sommige punten namelijk ook heel erg mooi. Tijdens je afdaling loop je tussen de huisjes door waar het wasgoed en de geur van pas gewassen was je tegemoet komt.
Kortom een hele leuke wandeling!
(tekst gaat verder na de foto’s)

bordje gradini del petraio
uitzicht met vesuvius

Afdalen of beklimmen?

Je kunt de trap ook beklimmen vanuit beneden in de stad. Van beneden naar boven dus, maar dat raden wij je zeker niet aan. Tenzij je er een workout van wilt maken, want een workout gaat het zeker zijn. 

Waar begin je precies?

Achter de halte van Funicolare di Morghen. Dit is het eindpunt van de funicolare (kabeltrein) vanaf station Montesanto. Navigeer vanaf de halte Morghen op Gradini del Petraio of Via Annibale Caccavello.

Hoelang ben je onderweg?

Je kunt binnen 30 minuten beneden zijn, maar reken wat extra tijd. Je wilt tenslotte onderweg nog even rusten en genieten van de mooie vergezichten.

trappen van petraio omhoog

Wil je de trappen van Petraio samen met ons lopen? Neem dan contact met ons op of voor heel veel andere mooie trappen die je kunt lopen in Napels.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels