Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Reizen naar Napels

Ga jij binnenkort op vakantie naar Napels toe maar twijfel je nog of je met de auto gaat of toch met het vliegtuig? Of ga je toch milieubewust met de trein? Wij vertellen je in deze blog meer over het reizen naar Napels en wat de mogelijkheden zijn. Heb je je trip naar Napels al gepland maar zoek je een Nederlandstalige gids? Klik dan hier.

Autoreis naar Napels

Zoals je wellicht wel weet ligt Napels redelijk zuidelijk in de laars van Italië, nog ruim 200 kilometer lager dan de hoofdstad Rome. Als je vanuit Utrecht vertrekt, ben je zeker 18 uur onderweg zonder files. De route is ruim 1800 kilometer lang. Onderweg rij je over verschillende tolwegen waar je tol dient te betalen om gebruik te maken van deze wegen. 

Tijdens de route rij je door Duitsland, Zwitserland en natuurlijk Italië. In het land van bestemming rijdt je langs grote steden zoals Milaan, Bologna, Florence en Rome. Genoeg plekken dus om even te stoppen en je lange reis te onderbreken. Tijdens een lange reis zoals deze is het sowieso verstandig om onderweg te overnachten. Veel mensen breken de reis in tweeën, zodat je twee keer 9 uur rijdt. Vergeet niet om voldoende pauzes tussendoor te nemen, zodat je nooit moe achter het stuur zit.

reizen naar napels

Met de trein naar Napels

Vanuit Amsterdam Centraal rijden er indirecte treinen naar het Italiaanse Napels toe. De reistijd is ongeveer 21 tot 25 uur. Waardoor je dus iets langer onderweg bent dan met de auto. Er is dus geen directe treinreis naar Napels dus je moet wel een aantal keer overstappen, vaak in Basel of Parijs en nog een keer in het noorden van Italië. De kosten zijn afhankelijk van de reisperiode en welk traject je kiest en hoe ver van tevoren je boekt. Tijdens je reis stap je meestal over in Basel (Zwitserland) en nog één of twee keer in Italië. Vaak is dit in Milaan en Geneve. 

Vliegen naar Napels

De snelste manier om naar Napels te reizen blijft toch met het vliegtuig. Met een directe vlucht vanuit Schiphol of Brussel ben je slechts 2 uur en 20 minuten in de lucht. En in 2 uur als je een directe vlucht vanaf Eindhoven boekt. Natuurlijk moet je wel de tijd dat je eerder op het vliegveld moet zijn hierbij optellen. Toch blijft dit veruit de snelste manier om te reizen en ook de prijzen zijn vaak een stukje lager dan als je met de trein of auto gaat.

Vanaf Schiphol wordt er door EasyJet, KLM en Transavia in een directe vlucht gevlogen naar Napels. Vanaf Brussel Zaventem Airport verzorgt Brussels Airlines of TUI Fly deze vluchten. En vanaf Eindhoven vlieg je altijd met Ryanair (uitgevoerd door Malta Air).

Tip: houdt skyscanner.nl goed in de gaten, zij vinden vaak de goedkoopste vliegtickets voor jouw citytrip naar Napels.

reizen naar napels

Parkeren bij de luchthaven

Kies je er inderdaad voor om te vliegen naar Napels? Vergeet dan niet om vooraf een parkeerplaats te reserveren, zodat je zeker bent van een veilige plek voor je auto bij het vliegveld. Daarnaast zijn de prijzen ook lager als je enige tijd voor vertrek een parkeerplaats reserveert. Zo is een Brussel Airport parking helemaal niet duur en kan dit zelf overdekt. Kies voor shuttleservice voor een voordelig tarief en laat je na het parkeren naar de luchthaven brengen met de shuttlebus. Liever wat meer luxe? Ga dan voor een parking met valetservice. Dit betekent dat je direct naar de luchthaven rijdt en daar uitstapt met je bagage. Een chauffeur neemt je auto dan over om deze te parkeren.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels