Dolci Tour

Sfogliatelle Napels

Durf je met ons mee op een zoete ontdekkingstocht door het centrum van Napels, de dolci tour? Je maakt tijdens deze (dolci) food tour kennis met typische lekkernijen uit Napels zoals sfogliatella, baba, ambachtelijke gelato en natuurlijk nog veel meer! We starten de tour met een caffè in een van de beste koffiebarretjes van Napels. Vervolgens lopen we door het centrum en stoppen we bij verschillende pasticcerie voor deze lekkernijen. Tijdens de food tour vertellen we je wanneer deze dolci gegeten worden en kom je meer te weten over de plekken waar we langs komen.

Wat hebben we een leuke en vooral hele lekkere Dolci Tour gehad! Heerlijk genoten van alle lekkere Italiaanse en Napolitaanse gebakjes. Iris was super enthousiast en vertelde vol liefde en passie over het eten maar ook over al het andere mooie wat Napels te bieden heeft! Zeker een aanrader voor een leuke ochtend of middag! Tip: niet te veel eten van te voren.

Maaike mei 2019

Ben je niet van zoete gebakjes? Dan hebben we nog een lekkere Street Food Tour in de aanbieding waarbij je onder andere de pizza fritta proeft!

Over de Dolci Tour

Dit is een privé tour, je bent dus exclusief met één van ons op stap en zit niet in een samengestelde groep.

Taal: Nederlands
Duur: +/- 1,5 uur
Prijs: € 39,50 (inclusief zoetigheden & koffie) groepskorting mogelijk
Start: flexibel
Minimum aantal deelnemers: 2
Waar: Napels centrum

Aanvragen

Het is geen probleem als je de exacte datum voor de tour nog niet weet.

De Baba is een cakeje gedrenkt in rum en suikersiroop, een aanrader voor de rum liefhebbers! De Napolitanen claimen dat zij de Baba hebben uitgevonden maar of dat ook echt zo is…

De Sfogliatella heb je in twee varianten, de ricca en de frolla. Welke vind jij het lekkerste? De vulling is het zelfde maar de buitenkant verschilt wel degelijk.

Misschien wel de lekkerste lekkernij van Napels, de Fiocco di Neve. Het sneeuwvlokje, een soesje 2.0, een brioche met ricotta en room van binnen.

De Pastiera, ken je deze al? Dit is de appeltaart maar dan van Napels. Een taartje wat oorspronkelijk alleen gegeten werd tijdens Pasen maar tegenwoordig heel het jaar door verkocht wordt. Ook in de pastiera zit weer ricottavulling met een vleugje oranjebloesemwater en gekonfijt fruit.

Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.