Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels
Ontdek Napels

Maradona Museum in Napels

Napels heeft sinds 2024 eindelijk een Maradona Museum in het centrum van de stad. En natuurlijk vind je dit museum in de beroemde Quartieri Spagnoli, om de hoek van de beroemde muurschildering van Maradona. In deze blog lees je alles over de collectie van dit bijzondere museum, hoe het tot stand kwam en hoe je het kunt bezoeken. En ook krijg je als deelnemer aan onze Maradona Tour 20% korting op de tickets voor het museum.

De materiaalman van Maradona

Diego Maradona schitterde op 5 juli 1984 voor het eerst in het San Paolo stadion. Meer dan 80.000 fans waren aanwezig om Diego voor het eerst te zien op het veld. Op een dag dat er niet werd gevoetbald. Een van de aanwezigen bij de presentatie was Saverio Silvio Vignati, want het stadion was zijn tweede thuis. Hij was toen al vele jaren in dienst van SSC Napoli als materiaalman van het Stadio San Paolo. Al snel bouwden hij en Diego een vertrouwensband op. Dit zorgde er onder andere voor dat Saverio’s vrouw Lucia de huishoudster werd van Maradona. En Diego haar later zijn ‘Napolitaanse moeder’ zou noemen. De innige band tussen Maradona en de familie Vignati is de reden dat zoveel van de bijzondere kleding en voetbalspullen van Diego in Napels zijn gebleven. Een collectie waarmee je een museum kunt vullen.

Collectie van de familie Vignati

Voor de opening van het Maradona Museum in Quartieri Spagnoli had de familie Vignati hun collectie met Maradona memorabilia al toegankelijk gemaakt voor het publiek. In Secondigliano waar je de Club Napoli Saverio Silvio Vignati vindt. Dit clubgebouw van de kinderen van Saverio Silvio Vignati is een museum op zich, met de muren die behangen zijn met foto’s en shirts van Diego. Plus tientallen andere items zoals schoenen, ballen en kleding. Spullen die Diego Maradona aan de familie schonk tijdens zijn carrière bij Napoli. Het meest bijzondere item in de collectie is het persoonlijke bankje van Diego, uit de kleedkamer van SSC Napoli. Deze vind je nu in het Maradona Museum in het centrum van Napels.

maradona beeld in maradona museum in napels

Maradona Museum

Het Maradona Museum in de Quartieri Spagnoli in Napels is een project van de kinderen van Saverio Silvio Vignati. Een piepkleine ruimte van nog geen 40 vierkante meter (die wij nog kenden als parkeergarage) is omgebouwd tot een klein museum. Met een collectie van meer dan 80 memorabilia die ooit van Diego waren of door hem gedragen zijn. Het beroemde bankje uit de kleedkamer, maar bijvoorbeeld ook het overhemd dat hij droeg tijdens zijn reis van Barcelona naar Napels. En natuurlijk wedstrijdballen, shirts en voetbalschoenen van El Pibe De Oro. Tijdens je bezoek aan het museum wordt er door een medewerker van het museum bij alle museumstukken iets verteld, dit duurt ongeveer een half uur.

Openingstijden en bezoekersinformatie

Het Maradona Museum is dagelijks geopend van 09:00 tot 21:00 uur. Het adres van het museum is Vico Cariati 58 in Quartieri Spagnoli. Dit is twee straten boven de beroemde muurschildering van Maradona, aan het einde van de Via Emanuele De Deo. Een rondleiding in het Maradona Museum duurt 30 minuten en is in het Engels of Italiaans.

Tickets Maradona Museum

Tickets kun je vooraf kopen via de Maradona Museum website. Of op locatie bij de ingang. Een standaard ticket kost €15 (volwassenen 18-65 jaar). Kinderen tussen 12 en 18 jaar en volwassenen ouder dan 65 betalen €12. Kinderen van 5 tot 12 jaar betalen €8 en kinderen jonger dan 5 jaar mogen gratis naar binnen.

20% korting voor Maradona Tour deelnemers

Doe je de Nederlandstalige Maradona Tour met Joël? Dan krijg je 20% korting op een ticket voor het Maradona Museum. Vraag hiernaar tijdens de tour of in je aanvraag voor de Maradona Tour. Je kunt de Maradona Tour hier boeken.

maradona muurschildering tijdens maradona tour in napels

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Met onze Nederlandstalige tours door Napels voel je je even geen toerist. Ga mee op ontdekking door de leukste delen van Napels en leer de stad direct goed kennen.

Nederlandse tours in Napels