Ontdek Napels

Sorrento bezoeken

De badplaats Sorrento vind je tussen Napels en de Amalfikust in het zuiden van Italië. Sorrento is een hele goede uitvalsbasis om de directe omgeving te verkennen, maar ook heel leuk voor een dagtrip vanuit bijvoorbeeld Napels. Verblijf je in Napels, Salerno of aan de Amalfikust? Lees dan in deze blog hoe je Sorrento kunt bezoeken vanuit daar. Ben je op zoek naar waar je moet eten en drinken in Sorrento? Lees dan deze blog. Wil je de beste tips krijgen voor bezienswaardigheden in Sorrento, dan raden we je aan om deze blog over Sorrento te lezen.

Sorrento bezoeken vanuit Napels

Vanuit Napels is het erg gemakkelijk om naar Sorrento te komen, en andersom ook. Het is dan ook leuk om een dagtrip naar Sorrento te plannen als je de tijd hebt. Je reist vanuit Napels naar Sorrento met de trein, veerboot, scooter of auto/taxi.

Met de trein naar Sorrento vanuit Napels

Je hebt twee opties vanuit Napels als je ervoor kiest om met de trein naar Sorrento te gaan. Je kunt de Circumvesuviana trein nemen of de Campania Express. 

De Campania Express is de meest comfortabele en snelste manier om met de trein te arriveren in Sorrento. Deze trein is wel duurder. Een kaartje kost €15 per persoon voor een enkele reis en €25 voor een retour op dezelfde dag. Deze trein vertrekt vanaf station Porta Nolana en Centraal Station Garibaldi in Napels.

De andere optie is de Circumvesuviana trein vanuit Napels naar Sorrento. Dit is een stoptrein die onder andere langs Ercolano en Pompeii komt. Deze trein stopt op bijna alle tussengelegen stations onderweg naar Napels en is daardoor ook de goedkoopste optie. Snel is de trein niet en het comfort is ook minder vanwege de treinen die vaak oud zijn en de drukte met toeristen die Pompeii bezoeken. Het beste stap je daarom op bij het eerste station: Porta Nolana. Zo ben je de drukte van het centraal station al voor.

Met de veerboot

Dagelijks varen er meerdere boten vanuit de haven Molo Beverello in Napels naar Sorrento. De Aliscafo, snelle ferry, is met 45 minuten varen in Sorrento. De laatste veerboot terug naar Napels gaat helaas wel al vroeg. Je betaalt gemiddeld €15 voor een enkele reis.

Met auto, taxi of privé vervoer

Wil je niet afhankelijk zijn van het openbaar vervoer? Dan kun je ook met een huurauto of taxi vanuit Napels naar Sorrento. Een taxi kun je vooraf boeken via Taxi Napoli of je neemt de taxi vanaf één van de vele taxistandplaatsen in de stad. Zonder verkeersdrukte zou je in een uur in Sorrento moeten zijn. De rit kost ongeveer €110 voor een enkele reis.  

Wil je liever al een rit naar Sorrento georganiseerd hebben voordat je in Napels bent? Dan kunnen wij ook privé vervoer voor je organiseren. Al jaren werken we met een betrouwbare vervoerspartner samen die Engelstalige chauffeurs in dienst heeft. Je wordt opgehaald bij je accommodatie door een Engelssprekende chauffeur in een Mercedes auto of bus. En je wordt dan naar de locatie die jij kiest in Sorrento gereden. Vraag ons naar de mogelijkheden (vanaf €179) of bekijk deze pagina.

Sorrento bezoeken vanuit de Amalfikust en Salerno

Vanuit Salerno en de Amalfikust is het ook mogelijk om Sorrento te bezoeken. Je hebt vanuit deze plekken twee openbaar vervoer opties: de bus of de veerboot. Maar je kunt natuurlijk ook hier een taxi nemen of een taxi regelen.

Met de bus naar Sorrento vanuit Amalfikust en Salerno

Vanuit Salerno rijdt er een bus tot aan het dorpje Amalfi. Dit is de Sita-bus. In Amalfi moet je dan overstappen om door te gaan naar Sorrento. Dit is een goedkope optie, maar geen comfortabele optie. Het is in de zomer erg druk in de bussen die langs de Amalfikust rijden en je bent erg lang onderweg. Vanuit Salerno doe je er ruim 2,5 uur over om naar Sorrento te komen.

Met de veerboot

Een leuke optie is om met de veerboot te varen vanuit Salerno naar Sorrento. Je kunt vanuit de haven Porto Masuccio en Molo Manfredi veerboten nemen. Een directe ferry naar Sorrento is de snelste optie. Een andere optie is de ferry naar Positano, waar je over kunt stappen op de ferry naar Sorrento. Deze veerboten varen alleen in het hoogseizoen, van mei tot en met oktober. Met de ferry ben je ongeveer 2,5 uur onderweg. Bekijk hier je opties.

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Met onze Nederlandstalige tours door Napels voel je je even geen toerist. Ga mee op ontdekking door de leukste delen van Napels en leer de stad direct goed kennen.

Nederlandse tours in Napels