Napels

POMPEII, VESUVIUS & HERCULANEUM

Amalfikust

Ontdek Napels

5 quotes van Maradona over Napels

Napels is een stad die voetbal eet, drinkt en slaapt. Overal zie je het blauw van Napoli, de enige voetbalclub die de stad heeft. Overal wordt er gesproken over de volgende wedstrijd of over de volgende aankoop van Napoli. En overal zie je Diego Maradona. Nog steeds, na meer dan dertig jaar sinds zijn vertrek uit Napels. En sinds zijn overleden in 2020 nog veel meer dan voorheen.

Maradona is god in Napels

En daarom 5 bijzondere quotes van Diego Armando Maradona over de stad die zeven jaar lang zijn thuis was.

maradona schildering

Het begon allemaal in 1984, toen Pluisje verhuisde van FC Barcelona naar het zuiden van Italië. Het waren de glorietijden van clubs uit het noorden van het land zoals Juventus en AC Milan (met later van Basten, Rijkaard en Gullit). Zeven magische jaren volgden waarin de Napolitanen leefden voor de zondag. De dag waarop ze Diego Maradona met eigen ogen konden zien spelen in hun San Paolo stadion.

Wil je weten hoe het komt dat Diego onsterfelijk is in Napels? Tijdens onze Maradona Tour in Napels vertellen we je het in geuren en kleuren. We hebben een aantal Maradona quotes over Napels voor je gevonden, die alvast een tip van de sluier oplichten. 

maradona kind napels

Ik wil het idool worden van de arme kinderen in Napels, omdat zij zijn hoe ik was toen ik opgroeide in Buenos Aires.

Maradona tijdens zijn presentatie op 5 juli 1984 in een San Paolo stadion met 70.000 toeschouwers
maradona uefa cup napoli

Mijn mooiste prijs? De laatste, omdat dat de meest recente is.

Maradona na het winnen van de UEFA Cup met Napoli in mei 1989
maradona napels san spiga

Wat Napels voor mij betekent? Het is mijn thuis.

Maradona over zijn band met Napels
maradona portret

Ik ben teruggekeerd voor de stad en de supporters.

Maradona keert terug van vakantie voor het seizoen 1989/1990, nadat hij de hele zomer ruzie heeft gehad met de president van Napoli
5 quotes van Maradona over Napels

Iedereen zegt: hij was de beste van Barcelona, hij was de beste van Real Madrid, hij was de beste van Chelsea, hij was de beste… ik ben trots om de beste van Napoli geweest te zijn.

Maradona over het spelen voor Napoli

Ontdek Napels met Nederlandse locals Joël & Iris

Wil jij Napels direct goed leren kennen op een leuke manier? En in je eigen taal? Boek dan een Nederlandstalige wandeltour met ons, twee Nederlandse locals in Napels.

Nederlandse tours in Napels