Recepten

Recept voor de Pignolata
Recept voor de Pignolata

Een recept van Nunzia Ottaiano. Vandaag hadden wij onverwachts een lunch bij een vriend van ons, Giovanni. Giovanni woont zoals veel Napolitanen thuis bij zijn ouders. Eigenlijk zouden we alleen ev…

Recept voor de Polpette della Nonna
Recept voor de Polpette della Nonna

Een recept van Tonino van pizzeria Pomorosso in Amsterdam. Is het mogelijk om je even in Napels te wanen terwijl je in Nederland bent? Ja! Bij onze vrienden Tonino en Nina van Pomorosso in Amsterda…

Recept voor de Spaghetti con le cozze
Recept voor de Spaghetti con le cozze

Een recept van Paola d’Aguanno.Paola is een Napolitaanse vriendin van ons, maar ze woont in Nederland. In Abcoude om precies te zijn. Haar ouders verruilden toen ze nog klein was Napels voor Nederla…

Recept Pasta Genovese alla Napoletana
Recept Pasta Genovese alla Napoletana

Een recept van Alessandra D’Angelo Bij genovese denken de meeste mensen in Nederland en Belgie meteen aan de groene genovese pesto. Maar als je in Napels een pasta genovese besteld krijg je iets …

Recept voor Parmigiana di melanzane
Recept voor Parmigiana di melanzane

Het is een van de lekkerste Napolitaanse gerechten die wij kennen: parmigiana di melanzane. In laagjes gesneden aubergine met tomatensaus en mozzarella (of fior di latte of provola)…

Recept Fusilli zucchine e ricotta
Recept Fusilli zucchine e ricotta

Ik (Iris) ben mij aan het ontplooien tot aspirant kok, ik heb de keuken helemaal ontdekt en struin dagelijks het internet af voor lekkere gerechten om te koken of bakken. Toen Joël & ik twee j…

Het recept van de Tiramisu
Het recept van de Tiramisu

Wie aan een Italiaans toetje denkt, denkt vaak meteen aan Tiramisu.Onze favoriete tiramisu in Napels eten we bij Muu Muzzarella. Dit is een onwijs lekker restaurant met op de kaart bijna alleen maar g…

Het recept voor de klassieke lasagne
Het recept voor de klassieke lasagne

Lasagne eten we in Nederland heel veel. Met verse lasagnebladen, maar vooral de lasagne uit een pak of (nog veel erger volgens Italianen) de kant-en-klare lasagne die je opwarmt in de magnetron. Ve…

Recept voor de Spaghetti alle Vongole
Recept voor de Spaghetti alle Vongole

Omdat Iris de smaak te pakken heeft betreft het koken, leek het ons een goed idee om een gerecht dat wij heel graag eten met jullie te delen.Normaal gesproken eten we de spaghetti alle vongole in een…

Recept voor de Napolitaanse Pastiera
Recept voor de Napolitaanse Pastiera

De Napolitanen hebben voor elke feestdag een andere gebakje (dolci). Zo heb je de zeppole voor vaderdag, struffoli voor Kerst, torrone voor de dag van de doden en de pastiera voor Pasen. Lees snel ver…

Recept Napolitaanse Pasta e Patate.
Recept Napolitaanse Pasta e Patate.

Paste e patata. Voor een Nederlander klinkt een pasta met aardappels misschien als een bijzondere pasta. Dat is toch een pasta die veel te zwaar op de maag ligt?Het klopt dat de pasta e patate een ver…

Limoncello maken
Limoncello maken

Limoncello, de frisse Italiaanse citroenlikeur. Je kent ‘m vast wel. Overal in Napels staat er altijd wel een fles Limoncello in de vriezer. Limoncello wordt vooral na het eten gedronken als digestief…

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.