De trappen van Petraio Tour

In Napels stad vind je enorm veel trappen, namelijk wel meer dan 200. De ene trappartij nog mooier en langer dan de ander. Napels wordt daarom ook wel la citta delle scale genoemd. Er zijn zelfs festivals die jaarlijks op de trappen georganiseerd worden. Een van Napels’ prachtige trappen afdalen is dus echt een must tijdens je bezoek. Boek daarom de trappen van Petraio tour.

De gradini del Petraio zijn een van de mooiste trappen om te lopen in Napels. Deze trappartij begint in de wijk Vomero, net achter het Castel Sant’Elmo en loopt naar beneden richting de boulevard van Napels. Je loopt dus eigenlijk van het kasteel boven op de heuvel naar het kasteel beneden aan de boulevard, het Castel dell’Ovo.

Ga met ons mee tijdens de tour over de gradini del petraio? Dan vertellen we je onderweg van alles over de stad, de mooie plekken die we passeren en meer. Je hebt onderweg een ontzettend mooi uitzicht op verschillende wijken van de stad, het eiland Capri en de Vesuvius kun je ook nog even zien. Naast het prachtige uitzicht zie je onderweg ook hoe de Napolitanen hier wonen, hoe de was lekker wappert in de wind en kun je ons van alles vragen over de Napolitaanse cultuur.

de trappen van Petraio

Over de trappen van Petraio Tour

De wandeling naar beneden is niet intensief. Maar als je de Gradini del Petraio omhoog zou lopen durven wij te wedden dat je kapot bent. Daarom starten wij de wandeling ook boven aan de trap en lopen we samen naar beneden. Lees in deze blog meer over de trappen van Petraio.

Dit is een privé tour, je bent dus exclusief met één van ons op stap en zit niet in een samengestelde groep.

Taal: Nederlands
Duur: 1,5 uur
Prijs: € 30,- (groepskorting en gezinskorting mogelijk)
Start: flexibel
Minimum aantal deelnemers: 2

Aanvragen

Het is geen probleem als je de exacte datum nog niet weet.

Op deze activiteit zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.