20 redenen om Napels in 2020 te bezoeken 

We zitten alweer ruim een week in 2020 en hebben 20 redenen om Napels in 2020 te bezoeken voor je.

Natuurlijk vonden wij dat je in de vorige jaren Napels ook al bezocht moest hebben en dit jaar is dat dus niet anders. Dus twijfel je nog waar dit jaar het vriendenweekend, bedrijfsuitje of romantisch weekendje plaats moet vinden? Plan dan je trip naar Napels en laat je inspireren.

Om maar meteen van start te gaan met de 20 redenen om Napels in 2020 te bezoeken, wat is er te doen in Napels:

Nummer 1.. Napels is een super veelzijdige stad dus altijd wel iets wat bij je past (lees: voor grote groepen dus ideaal). Nummer 2.. Napels is nog niet zo extreem populair als Rome, Milaan en Venetië. Dit betekent dus dat je wat relaxter door de stad loopt in Napels. Nummer 3.. het mooie weer, een beetje afgezaagd maar toch waar. Plan je bezoek aan Napels in het voor- of najaar om de beste temperaturen te hebben. Nummer 4.. Ontdek Napels heeft weer veel leuke tours toegevoegd op de website. Nummer 5.. Bewonder de Caravaggio schilderijen. In Napels kun je op verschillende plekken de fantastische schilderijen van deze schilder bewonderen. Nummer 6.. Om de mooiste vulkaan van Europa, de Vesuvius, in het echt te zien en te beklimmen. De Vesuvius is sinds 1944 niet meer uitgebarsten en houdt een diepe slaap, helemaal veilig dus. Nummer 7.. Om de prachtige Amalfikust eindelijk in het echt te zien en over de beroemde SS163 te rijden. Nummer 8.. De San Severo kapel hadden we al in Napels met het beeld van Cristo Velato maar sinds vorige maand kun je nu in de Chiesa di San Severo ‘Il Figlio Velato’ bewonderen. Een prachtig kunstwerk van Jago, een Italiaanse kunstenaar. Nummer 9.. Omdat alle musea elke eerste zondag van de maand gratis zijn. In Napels hebben we een legioen aan musea dus tel uit je winst. Nummer 10.. Om een wedstrijd van Napoli tegen bijvoorbeeld Juventus te zien in Stadio San Paolo.

De eerst 10 wat te doen in Napels in 2020 staat er.. we gaan snel verder met de volgende 10 redenen om Napels in 2020 te bezoeken.

Nummer 11.. Om de erfenis van Maradona te zien in de stad waar hij groot geworden is. Nummer 12.. Zie La Traviata in Teatro San Carlo, één van de meest opgevoerde opera’s ter wereld. Nummer 13.. De pizza komt oorspronkelijk uit Napels en elk jaar kun je tijdens Napoli Pizza Village de lekkerste pizza’s proeven aan de boulevard. Nummer 14.. In Nederland is het geen grote dag maar 1 mei, de dag van de arbeid wordt in Napels groots gevierd met verschillende podia en optredens in de stad. Nummer 15.. Omdat je in Napels gewoon heel goed kunt shoppen. Op de Via dei Mille, Via Toledo, Corso Umberto en de Via Chiaia vind je honderden winkels. Nummer 16.. Er bestaat (nog) geen ‘drone no fly zone’ in Napels dus maak de mooiste video’s met je drone. Nummer 17.. Ren de halve City Marathon en ontdek Napels op een compleet andere manier. Nummer 18.. voor de mensen die Bansky pas hebben leren kennen nadat een van zijn kunstwerken versnipperd werd, in Napels kun je één van zijn werken in het historische centrum vinden, een mooie kennismaking dus. Nummer 19.. Ga naar de tentoonstelling van Andy Warhol in Basilica della Pietrasanta in het historische centrum van Napels en zie meer dan 150 werken van Andy Warhol. Nummer 20.. wordt weer verliefd en laat je verrassen door het prachtige Napels.

Toch nog inspiratie nodig wat je kan doen in Napels? Neem contact met ons op, wij delen onze liefde voor de stad graag met jou. 

Waardeer dit artikel

Waardeer je de gratis informatie die wij je geven op onze site? Of wil je ons simpelweg steunen? Doe dan hier je donatie:

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.