baai van napels

Op vakantie naar Napels (covid-19 info)

Dit artikel is van vorige jaar, check deze pagina voor updates voor 2021!

Wil je nu of dit najaar naar Napels, of de omgeving van Napels (Amalfikust, Sorrento, Pompeii, Capri, Procida, Ischia of Campi Flegrei) op vakantie? Maar maak je je zorgen over de actuele situatie hier omtrent het Corona/Covid-19 virus? Wij stellen je graag gerust.

Er zijn natuurlijk wel zaken waar je rekening mee moet houden. In deze blog lees je hier meer over. Wij zullen deze blog iedere week updaten zodat je helemaal op de hoogte bent van alle regels hier. En wat je dus kunt verwachten in Napels.
Laatste update: november 2020, Napels in lockdown

Is het veilig om Napels en omgeving te bezoeken?

Hieronder lees je meer over de actuele situatie en maatregelen omtrent het corona/covid-19 virus. Wij houden ons tijdens onze tours aan de regels en kunnen jullie ook handige tips geven, vervoer/transfers regelen, restaurants reserveren en meer. Zo kun jij op een normale manier van je vakantie of stedentrip genieten. Er is genoeg te doen in Napels, neem ook een kijkje bij de activiteiten in Napels die wij aanbieden.

Meest voorkomende vragen voor een bezoek aan Napels en de regio van Napels

Moet ik een coronatest doen als ik Napels bezoek?
Ja, dit is sinds de week van 9 oktober verplicht. Alle reizigers die vanuit Nederland en België naar Italië reizen moeten bij aankomst een negatieve COVID-test kunnen overleggen die niet ouder is dan 72 uur vóór aankomst. Je kunt ook een COVID-test doen bij aankomst op de luchthaven of je binnen 48 uur melden bij de lokale GGD voor een test. Als blijkt dat je corona hebt moet je 2 weken in quarantaine. De test op het vliegveld van Napels is gratis.

Geldt er een reisverbod naar Italië?
Het ministerie van Buitenlandse zaken in Nederland en België geeft aan dat het reizen in Italië en verhoogd risico’s met zich meebrengt (code oranje). Dit betekend dat je alleen naar Italië mag reizen als dit noodzakelijk is. Als je terug komt uit Italië (moet) in je 10 dagen in thuisquarantaine. Het actuele advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken vind je hier (Nederland) en hier (België). In Italië zelf heeft Napels de code rood. Dit betekend dat Napels opnieuw in een lockdown zit. Reizen wordt dus afgeraden op dit moment.

Zijn de restaurants en bars weer geopend?
Ja, alle horeca zaken zijn geopend maar alleen voor afhaal en bezorging. Het is verboden om op pleinen en op straat te eten en te drinken. Je kunt eten bestellen tot 22 uur ‘s avonds en afhalen tot 18:00 uur. Daarna moet je ook binnen blijven, niemand mag op straat zijn tussen 22:00 uur en 05:00 uur.

Is het dragen van een mondkapje overal verplicht?
Ja, het is in het openbaar verplicht om een mondkapje te dragen, binnen en buiten. Zowel op straat als in openbare gelegenheden als restaurants en winkels. Draag je geen mondkapje dan riskeer je een hoge boete. Momenteel mag je alleen naar buiten met een verklaring waarop staat wat je gaat doen.

Hoe was de besmetting van het corona/covid-19 virus in Napels en de regio Campanië?
In Napels en de regio Campanië is het aantal besmettingen en aantal sterfgevallen heel erg laag gebleven. Heel veel beter dan in het noorden van Italië, dat zwaar getroffen is. Campanië heeft door de strenge maatregelen (de lockdown) de verdere besmetting heel goed weten te beperken. Helaas is dit afgelopen september helemaal veranderd, er komen dagelijks veel nieuwe besmettingen bij. Vandaar dat we momenteel weer in lockdown zitten. Ze hopen alles snel weer onder controle te krijgen.

Zijn er bepaalde toeristische attracties gesloten?
Ja, musea, archeologische sites en bioscopen/theaters zijn gesloten. Dus ook Pompeii, Herculaneum, de Vesuvius, Castel Sant’Elmo en het archeologische museum zijn gesloten. Je mag alleen naar buiten met een verklaring waarop staat wat je gaat doen, bijvoorbeeld dat je buiten moet zijn om naar je werk te gaan of naar de supermarkt.

Wordt je temperatuur gemeten als je ergens naar binnen gaat?
Ja, je (voorhoofd) temperatuur wordt met een thermometer gemeten bij binnenkomst in restaurants, musea en sommige winkels gemeten. Dit is om er zeker van te zijn dat je geen koorts hebt.

Kunnen we gebruik maken van het openbaar vervoer?
Ja, de treinen, metro’s, bussen rijden allemaal. In de trein en de metro mag je niet op alle stoelen zitten i.v.m. afstand. Houdt er wel rekening mee dat de dienstregeling kan afwijken.

Moet je plastic handschoenen dragen?
Nee, dit is absoluut niet verplicht.

Moet ik altijd reserveren als ik nu uit eten wil?
Je kunt helaas niet meer uiteten. De horeca zijn alleen geopend voor afhaal en ze bezorgen thuis.

Moet je ook een mondkapje op als je op het terras zit, in een restaurant of op het strand?
Het terras is gesloten, restaurants zijn alleen geopend voor afhaal en het strand is gesloten.

Varen de ferries naar de eilanden Capri, Ischia & Procida?
Ja, de ferries varen weer naar de eilanden voor de kust van Napels. Ook kun je met de ferry naar Sorrento. Voor meer informatie en voor de tijden raden wij je aan op de website van Caremar te kijken.

op vakantie naar Napels. Zwemmen in de baai van Napels.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.