baai van napels

Op vakantie naar Napels (covid-19 info)

Wil je nu of dit najaar naar Napels, of de omgeving van Napels (Amalfikust, Sorrento, Pompeii, Capri, Procida, Ischia of Campi Flegrei) op vakantie? Maar maak je je zorgen over de actuele situatie hier omtrent het Corona/Covid 19 virus? Wij stellen je graag gerust. Je kunt namelijk heel goed naar Napels of omgeving op vakantie, het is veilig!

Er zijn natuurlijk wel zaken waar je rekening mee moet houden. In deze blog lees je hier meer over. Wij zullen deze blog iedere week updaten zodat je helemaal op de hoogte bent van alle regels hier. En wat je dus kunt verwachten in Napels!
Laatste update: zaterdag 12 september 2020

Het is veilig om Napels en omgeving te bezoeken

Nogmaals, het is veilig om Napels te bezoeken. Hieronder lees je meer over de actuele situatie en maatregelen omtrent het corona/covid 19 virus. Wij houden ons tijdens onze tours aan de regels en kunnen jullie ook handige tips geven, vervoer/transfers regelen, restaurants reserveren en meer. Zo kun jij op een normale manier van je vakantie of stedentrip genieten. Er is genoeg te doen in Napels, neem ook een kijkje bij de activiteiten in Napels die wij aanbieden en check hier onze speciale zomeraanbiedingen.

Meest voorkomende vragen voor een bezoek aan Napels en de regio van Napels

Geldt er een reisverbod naar Italië?
Het reisverbod naar Italië is per 15 juni al opgeheven (er geldt dus ook geen quarantaine meer). Italië heeft zelf al vanaf afgelopen 3 juni haar grenzen weer geopend, Europeanen en inwoners van het Schengen-gebied zijn welkom. Het ministerie van Buitenlandse zaken in Nederland en België geeft aan dat het reizen in Italië inmiddels geen speciale risico’s met zich meebrengt. Het actuele advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken vind je hier (Nederland) en hier (België).

Hoe was de besmetting van het corona/covid-19 virus in Napels en de regio Campanië?
In Napels en de regio Campanië is het aantal besmettingen en aantal sterfgevallen heel erg laag gebleven. Heel veel beter dan in het noorden van Italië, dat zwaar getroffen is. Campanië heeft door de strenge maatregelen (de lockdown) de verdere besmetting heel goed weten te beperken. In verhouding is het aantal besmettingen zelfs lager dan in Nederland. De regio van Campanië is qua oppervlakte ongeveer ⅓ van Nederland en heeft 6 miljoen inwoners. In Nederland waren in verhouding meer besmettingen en sterfgevallen.

Raden jullie aan de reis te annuleren of gewoon te komen?
Dit is natuurlijk een beslissing die voor iedereen anders en heel persoonlijk is. Wij raden jullie absoluut aan om naar Napels en de omgeving van Napels af te reizen, omdat het geen hoger risico met zich meebrengt dan je verplaatsen in Nederland of België. Het is veilig genoeg en daarnaast is toerisme hard nodig voor de economie hier in het zuiden van Italië. Je hebt geen speciale verklaringen meer nodig en hoeft niet meer in quarantaine, het ‘normale’ leven is weer begonnen. Daarnaast is het rustiger in Napels dan normaal, ideaal dus om nu te komen. Geen lange rijen voor musea, Pompeii, de Vesuvius of een enorme drukte op straat.

Zijn de restaurants en bars weer geopend?
Ja, alle horeca (restaurants en bars) zijn sinds 21 alweer mei weer geopend. Wel met een verplichte afstand tussen de tafels. De tafels staan 1 meter uit elkaar (hier is 1,5 meter niet verplicht). Maar als je met een groepje van bijvoorbeeld 4 of 6 personen bent, staan de tafels voor jullie als groep aan elkaar. De normale openingstijden gelden ook weer gewoon. Discotheken zijn niet geopend.

Moet ik altijd reserveren als ik nu uit eten wil?
Nee, dit hoeft niet. Er zijn voldoende restaurants waar je last minute terecht kunt. Wil je specifiek bij een bepaald restaurant eten? Dan kunnen wij voor je reserveren en ben je zeker van een plekje! Dit is een gratis service van ons.

Is het dragen van een mondkapje overal verplicht?
In het openbaar vervoer is het verplicht om een mondkapje te dragen. Dus in de trein, bus en metro en op de stations. In de buitenlucht moet je een mondkapje dragen als er niet voldoende afstand (1 meter in Italië) gehouden kan worden, maar in de praktijk wordt hier niet actief op gehandhaafd. In gesloten openbare ruimtes zoals winkels, musea of bij het binnen gaan van een restaurant is het altijd verplicht een mondkapje te dragen.

Moet je ook een mondkapje op als je op het terras zit, in een restaurant of op het strand?
Nee, je hoeft dan geen mondkapje op. De obers en ander personeel zullen vaak wel mondkapjes dragen. Kijk hier dus niet raar van op. Als je op staat van je tafel om naar het toilet te gaan is het bijvoorbeeld wel verplicht om een mondkapje te dragen. Daarnaast krijg je altijd de mogelijkheid bij binnenkomst om je handen te desinfecteren.

Wordt je temperatuur gemeten als je ergens naar binnen gaat?
Ja, je (voorhoofd) temperatuur wordt met een thermometer gemeten bij restaurants en musea gemeten. Dit is om er zeker van te zijn dat je geen koorts hebt. Het is in het begin misschien wat onwennig maar wij zijn er inmiddels helemaal aan gewend.

Moet je plastic handschoenen dragen?
Nee, dit mag maar is absoluut niet verplicht. Alleen is het zo dat bepaalde winkels dit liever wel hebben, deze krijg je dan aangeboden bij binnenkomst en kan je als je de winkel verlaat weer uit doen. Dit is bij veel grote winkels zo, bij de kleine winkels kun je gewoon naar binnen lopen.

Zijn er bepaalde toeristische attracties gesloten?
Nee, alles is weer open. Iedereen houdt wel rekening met de veilige afstand en maximale capaciteit, dus af en toe zal je wellicht iets langer moeten wachten voor je ergens naar binnen kunt. Let op: je moet voor bepaalde musea, de Vesuvius, Pompeii, Herculaneum online een entree kaartje kopen. Je kiest voor een entreetijd en je hebt dan een kwartier speling, dus kom niet te laat. Vaak moeten deze entreekaartjes ook geprint worden dus houd hier rekening mee. Je kunt bij vele tabaccheria’s in de stad printen of vraag het bij je B&B/Hotel. Voor Pompeii kun je kaartjes via Ticketone kopen en voor de Vesuvius bij VivaTicket. Er is een bepaald aantal tickets bij de balie van Pompeii beschikbaar maar gok hier niet op.

Zijn alle hotels en b&b’s weer geopend in Campanië?
Vanaf 15 juni zijn de meeste hotels en b&b’s weer open. Langzaam aan gaat alles weer open. Wil je een accommodatie boeken dan kunnen wij je ook altijd helpen.

Kunnen we gebruik maken van het openbaar vervoer?
Ja, de treinen, metro’s, bussen rijden allemaal weer. In de trein en de metro mag je niet op alle stoelen zitten (zelfde als in Nederland). Ook de bus naar bijvoorbeeld de Vesuvius en Pompeii rijdt weer. Houdt er wel rekening mee dat de dienstregeling kan afwijken.

Varen de ferries naar de eilanden Capri, Ischia & Procida?
Ja, de ferries varen weer naar de eilanden voor de kust van Napels. Ook kun je met de ferry naar Sorrento. Voor meer informatie en voor de tijden raden wij je aan op de website van Caremar te kijken.

Zijn de kastelen, musea en archeologische sites weer geopend?
Jazeker, deze zijn allemaal weer te bezoeken. Pompeii, Herculaneum, de Vesuvius, het Archeologisch museum, Castel Sant’Elmo enzovoort hebben allemaal de verplichte maatregelen genomen en zijn weer geopend. Dus kom op vakantie of stedentrip naar Napels!
(Let op: je moet voor bepaalde musea, de Vesuvius, Pompeii, Herculaneum online een entree kaartje kopen. Je kiest voor een entree tijd en je hebt dan een kwartier speling, dus kom niet te laat.)

Kan ik zwemmen in Napels en op de stranden in de omgeving van Napels?
Ja, je kunt gewoon weer zwemmen. Er is een verschil tussen publieke en privé stranden, bij de privé stranden zul je een bedje moeten reserveren. Op de openbare stranden zal meer toezicht gehouden worden of iedereen zich aan de regels houdt. Zelf hebben wij al meerdere malen in de golf van Napels op de rotsen langs de boulevard gelegen en gezwommen. Dit was niet anders dan voorgaande jaren. Lees hier waar je kunt zwemmen in Napels.

Kortom, kom naar Napels!
Ondanks dat alles langzaam weer op gang komt, ziet voor ons dit jaar er heel anders uit. Normaal hebben we het vanaf april tot en met oktober erg druk, nu is dat absoluut niet het geval. We hopen dit jaar weer veel klanten te mogen ontvangen, maar zijn ook realistisch en zien onze inkomsten wegvallen. Kom je toch niet naar Napels, maar wil je ons wel steunen? Dan zijn wij daar heel erg blij mee! Je kunt hieronder een kleine donatie doen.

op vakantie naar Napels. Zwemmen in de baai van Napels.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.