Napels bezoeken (corona/Covid-19 updates)

Laatste update: zondag 9 mei 2021

Na maanden geen vakantie of weekendjes in het buitenland wil je vast graag op vakantie. Maar waar moet je rekening mee houden voor een bezoek aan Napels of de omgeving van Napels (Amalfikust, Sorrento, Pompeii, Capri, Procida, Ischia of Campi Flegrei)?

Je kunt ons een berichtje sturen zodat wij je antwoord kunnen geven, maar hieronder kun je ook eenvoudig de actuele situatie in Napels en regio vinden. Hoe het in juli, augustus of september zal zijn? Dat weten wij ook niet. Net als in Nederland en België verandert de situatie hier ook afhankelijk van de maatregelen en restricties van de overheid.

Italië heeft een landelijk beleid m.b.t. de bestrijding van het COVID-19, maar dit wordt op regionaal niveau uitgevoerd. Zo kan het zijn dat er in de ene regio meer restricties zijn dan in de andere, of andersom. Dit wordt aangegeven met kleurcodes. Hieronder vind je de kleurcodes en de maatregelen die erbij horen. Natuurlijk gelden er ook algemene regels zoals het houden van afstand en het dragen van een mondkapje in de openbare ruimte. Dus in een winkel of museum heb je je mondkapje op, maar ook in het park en op straat. Daarnaast geldt er in heel Italië een avondklok tussen 22:00 ‘s avonds uur en 05:00 uur ‘s ochtends.

De kleurcodes

Update 9 mei 2021: Napels (regio Campania) zit momenteel in zone GEEL

Op covidzone.info kun je elke dag zien welke kleur de regio heeft waar je naar toe wilt.

Zone geel (laag risico)
Zone geel betekent dat de winkels, restaurants en bars weer geopend zijn. In zone geel lijkt alles weer als ‘normaal’. Restaurants mogen voor zowel lunch en diner geopend zijn tot 22:00 uur, maar alleen tafels buiten mogen gebruikt worden met de volgende aanvullende regels: max. 4 personen aan tafel (tenzij je 1 familie bent), temperatuur wordt gemeten bij aankomst en je moet contactgegevens achter laten. In zone geel mogen musea ook weer geopend zijn.

Zone oranje (gemiddeld risico)
Zone oranje betekent dat je buiten mag zijn zonder noodzakelijke reden en dat de winkels weer geopend zijn. De restaurants en bars zijn nog wel gesloten, maar je kunt wel afhalen of bestellen.

Zone rood (hoog risico)
Zone rood betekent lockdown. Je mag alleen buiten zijn voor noodzakelijke dingen (zoals werk) of voor een frisse neus in de buurt van je woning. De winkels zijn gesloten m.u.v. essentiële winkels. Daarnaast zijn ook de restaurants en bars gesloten, je kunt wel afhalen of bestellen.

Zone wit (nauwelijks tot geen risico)
Zone wit is een relatief nieuwe kleurcode. Als een regio drie weken lang niet meer dan 50 besmettingen per honderdduizend inwoners heeft krijgt de regio deze kleurcode. De avondklok vervalt en theaters, musea, bioscopen en sportscholen mogen ook weer open. Wel blijven de maatregelen van het dragen van een mondkapje en het afstand houden verplicht.

Aankomst in Napels

Kom je naar Napels (of Italië) dan moet je een negatieve testuitslag kunnen laten zien. Dit mag een moleculaire pcr test of een antigeen test zijn. Deze mag niet ouder dan 48 uur zijn op het moment van aankomst. Vanaf 15 mei is het daarnaast niet meer verplicht om in quarantaine te gaan. Verder is het belangrijk dat je dit ingevulde document bij je hebt. Hier kan door de Italiaanse autoriteiten naar gevraagd worden. Daarnaast raden wij je aan om de website van het Ministerie van Buitenlandse zaken te checken voor meer informatie.

Terugreis naar Nederland of België

Reis je terug naar Nederland of België vanuit Italië? Check dan altijd de actuele regels op de website van de Nederlandse overheid of de website van de Belgische overheid. Een sneltest kun je in Napels eenvoudig doen bij apotheken of op het vliegveld. De PCR test kun je hier boeken of vraag ons om hulp.

Disclaimer: de informatie op deze pagina is door ons zo goed mogelijk samengesteld, maar het kan zijn dat bepaalde informatie op het moment van lezen niet (meer) correct is. Je bent zelf verantwoordelijk voor het nemen van de juiste maatregelen voor een reis naar Italië, check voor alle informatie daarom altijd de website van je overheid.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.