Napels bezoeken in 2022: corona/COVID-19 updates

Waar moet je rekening mee houden voor een bezoek aan Napels of de omgeving van Napels (Amalfikust, Sorrento, Pompeii, Capri, Procida, Ischia of Campi Flegrei)? Hieronder vind je een kort overzicht van de actuele regels en verplichtingen van jouw overheid en van de Italiaanse overheid.

Laatste updates

Laatste update: dinsdag 1 februari 2022
De volgende regels gelden in ieder geval t/m 31 maart 2022

2G beleid: Green Pass en Super Green Pass

In Italië wordt een volledig 2G beleid gevoerd. Dat betekent dat alleen volledig gevaccineerde mensen en mensen met een herstelbewijs restaurants, bars, bioscopen, concertzalen, stadions etc. mogen bezoeken. Dit noemt men in Italië de Super Green Pass of Green Pass rafforzato. Je hebt de super green pass ook nodig als je gebruikt wilt maken van het openbaar vervoer.

Wat als ik niet gevaccineerd ben?

Als je niet gevaccineerd bent ben je in Italië aangewezen op de Green Pass. Dit is een negatieve testuitslag waarmee je niet essentiële winkels, de bank, kapper en het postkantoor nog mag bezoeken. Je bent helaas ook niet meer welkom in de horeca (ook niet als je buiten plaats neemt) en ook niet in musea. Hiervoor geldt het 2G beleid.

Reizen naar Napels: negatieve testuitslag, dPLF, (mogelijke) quarantaine

Bij aankomst in Italië moet je een vaccinatie- of herstelbewijs kunnen laten zien. Als je niet gevaccineerd bent dan volstaat ook een negatieve testuitslag, dit mag een PCR- (48 uur) of antigeentest (24 uur) zijn. Dit geldt voor iedereen vanaf 6 jaar oud. Voor vertrek moet je een Digital Passenger Locator Form (dPLF) invullen dat je moet kunnen laten zien bij aankomst.

Scroll naar beneden voor meer details of ga direct naar de website van de Nederlandse overheid of Belgische overheid.

Mondkapje

Het is verplicht om ook in de buitenlucht een mondkapje te dragen. In het openbaar vervoer en op andere plekken binnen is het zelfs verplicht een Ffp2 masker te dragen.

Corona testen in Napels

Heb je een corona test nodig? Dan is dit heel makkelijk. Je kunt bij bijna alle farmacie (apotheken) een antigeen sneltest laten doen. De kosten liggen tussen de €15 en €20 per test. Je krijgt binnen 20 minuten de uitslag op een A4tje afgedrukt met QR code. Als je een PCR moleculaire test nodig hebt, dan kun je deze op het vliegveld doen of bij het centraal station.

Terugreis naar Nederland of België

Reis je terug naar Nederland of België vanuit Italië? Check dan altijd de actuele regels op de website van de Nederlandse overheid of de website van de Belgische overheid.

Disclaimer: de informatie op deze pagina is door ons zo goed mogelijk samengesteld, maar het kan zijn dat bepaalde informatie op het moment van lezen niet (meer) correct is. Je bent zelf verantwoordelijk voor het nemen van de juiste maatregelen voor een reis naar Italië, check voor alle informatie daarom altijd de website van je overheid.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.