Kerst in Napels

Kerstlichtjes in Napels

Begin oktober werd opeens overal in Napels kerstverlichting opgehangen. Veel eerder en veel meer dan in vorige jaren. Met de bedoeling om Napels in de periode naar kerst toe uitgebreid te verlichten. Luminarie Napoli is een initiatief van de de Kamer van Koophandel in Napels. Om de stad symbolisch wat extra licht te geven na een periode van veel duisternis. De kerstverlichting hangt overal in de stad, niet alleen in het centrum maar ook in de buitenwijken van de stad zoals Scampia. Om precies te zijn is er 145 km aan verlichte wegen. “We hebben de verlichting overal opgehangen waar ondernemers zijn, omdat het goed was om ook een deel van de stad te verlichten dat vaak vergeten wordt.”’ aldus president Ciro Fiola van de Camera di Commercio. Wij gingen op pad om de kerstlichtjes in Napels te ontdekken…

De magie van kerst

Niet alleen de straten van Napels zijn verlicht, maar ook 36 pleinen in de stad. Zo staat op het stationsplein een enorme kerstman, vind je in de Galleria Umberto een koets van Assepoester en knuffelt op Piazza Nazionale een enorme teddybeer de maan. En ook grote kerstbomen mogen natuurlijk niet ontbreken, op Piazza del Plebiscito en Piazza Municipio. De magie van kerst is meteen gearriveerd in Napels, toen op zaterdag 13 november alle lichtjes aan gingen. Napolitanen en toeristen maken door de hele stad foto’s en staan in de rij voor een selfie met de verlichte dolfijnen op de rotsen aan de boulevard.

De verlichting live bewonderen?

De verlichting is in heel Napels te bewonderen tot 15 januari 2022. Daarna wordt het weer weggehaald, om hopelijk volgend jaar nog uitbundiger terug te keren. Wat vind jij van de Kerstverlichting in Napels?

De lungomare/boulevard in Napels
De lungomare/boulevard in Napels
Een engel voor de Duomo di Napoli
Een engel voor de Duomo di Napoli
De koets in de Galleria Umberto
De koets in de Galleria Umberto
De kerstboom op Piazza Municipio
De kerstboom op Piazza Municipio

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.