baai van napels

Deze zomer op vakantie naar Napels

Wil je deze zomer naar Napels, of de omgeving van Napels (Amalfikust, Sorrento, Pompeii, Capri, Procida, Ischia of Campi Flegrei) op vakantie? Maar maak je je zorgen over de actuele situatie hier omtrent het Corona/Covid 19 virus? Wij stellen je graag gerust. Je kunt deze zomer namelijk heel goed naar Napels of omgeving op vakantie, het is veilig!

Er zijn natuurlijk wel zaken waar je rekening mee moet houden. In deze blog lees je hier meer over. Wij zullen deze blog iedere week updaten zodat je helemaal op de hoogte bent van alle regels hier. En wat je dus kunt verwachten deze zomer in Napels!
Laatste update: maandag 29 juni 2020

Het is veilig om Napels en omgeving te bezoeken

Nogmaals, het is veilig om Napels deze zomer te bezoeken. Hieronder lees je meer over de actuele situatie en maatregelen omtrent het corona/covid 19 virus. Wij houden ons tijdens onze tours aan de regels en kunnen jullie ook handige tips geven, vervoer/transfers regelen, restaurants reserveren en meer. Zo kun jij op een normale manier van je vakantie of stedentrip genieten. Er is genoeg te doen in Napels, neem ook een kijkje bij de activiteiten in Napels die wij aanbieden en check hier onze speciale zomeraanbiedingen.

Meest voorkomende vragen voor een bezoek aan Napels en de regio van Napels

Geldt er een reisverbod naar Italië?
Het reisverbod naar Italië is per 15 juni al opgeheven (er geldt dus ook geen quarantaine meer). Italië heeft zelf al vanaf afgelopen 3 juni haar grenzen weer geopend, Europeanen en inwoners van het Schengen-gebied zijn welkom. Het ministerie van Buitenlandse zaken in Nederland en België geeft aan dat het reizen in Italië inmiddels geen speciale risico’s met zich meebrengt. Het actuele advies van het Ministerie van Buitenlandse zaken vind je hier (Nederland) en hier (België). Je kunt nu met Transavia naar Napels vliegen en vanaf 1 juli ook weer met Ryanair.

Hoe was de besmetting van het corona/covid-19 virus in Napels en de regio Campanië?
In Napels en de regio Campanië is het aantal besmettingen en aantal sterfgevallen heel erg laag gebleven. Heel veel beter dan in het noorden van Italië, dat zwaar getroffen is. Campanië heeft door de strenge maatregelen (de lockdown) de verdere besmetting heel goed weten te beperken. In verhouding is het aantal besmettingen zelfs lager dan in Nederland. De regio van Campanië is qua oppervlakte ongeveer ⅓ van Nederland en heeft 6 miljoen inwoners. In Nederland waren in verhouding meer besmettingen en sterfgevallen.

Raden jullie aan de reis te annuleren of gewoon te komen?
Dit is natuurlijk een beslissing die voor iedereen anders en heel persoonlijk is. Wij raden jullie absoluut aan om naar Napels en de omgeving van Napels af te reizen, omdat het geen hoger risico met zich meebrengt dan je verplaatsen in Nederland of België. Het is veilig genoeg en daarnaast is toerisme hard nodig voor de economie hier in het zuiden van Italië. Je hebt geen speciale verklaringen meer nodig en hoeft niet meer in quarantaine, het ‘normale’ leven is weer begonnen.

Zijn de restaurants en bars weer geopend?
Ja, alle horeca (restaurants en bars) zijn sinds 21 alweer mei weer geopend. Wel met een verplichte afstand tussen de tafels. De tafels staan 1 meter uit elkaar (hier is 1,5 meter niet verplicht). Maar als je met een groepje van bijvoorbeeld 4 of 6 personen bent, staan de tafels voor jullie als groep aan elkaar. De normale openingstijden gelden ook weer gewoon.

Moet ik altijd reserveren als ik nu uit eten wil?
Nee, dit hoeft niet. Er zijn voldoende restaurants waar je last minute terecht kunt. Wil je specifiek bij een bepaald restaurant eten? Dan kunnen wij voor je reserveren en ben je zeker van een plekje! 

Is het dragen van een mondkapje overal verplicht?
Nee, in de buitenlucht hoef je vanaf 22 juni geen mondkapje meer te dragen. Echter moet je nog wel een mondkapje dragen als je winkel, museum of restaurant binnen gaat. Daarnaast moet je in het openbaar vervoer een mondkapje dragen, dus in de trein, bus en metro.

Moet je ook een mondkapje op als je op het terras zit, in een restaurant of op het strand?
Nee, je hoeft dan geen mondkapje op. De obers en ander personeel zullen wel mondkapjes dragen. Kijk hier dus niet raar van op. Als je naar het toilet gaat is bijvoorbeeld wel verplicht om een mondkapje te dragen. Daarnaast krijg je altijd de mogelijkheid bij binnenkomst om je handen te desinfecteren.

Wordt je temperatuur gemeten als je ergens naar binnen gaat?
Ja, je (voorhoofd) temperatuur wordt met een thermometer gemeten bij veel winkels, restaurants en musea gemeten. Dit is om er zeker van te zijn dat je geen koorts hebt. Het is in het begin misschien wat onwennig maar wij zijn er inmiddels helemaal aan gewend.

Moet je plastic handschoenen dragen?
Nee, dit mag maar is absoluut niet verplicht. Alleen is het zo dat bepaalde winkels dit liever wel hebben, deze krijg je dan aangeboden bij binnenkomst en kan je als je de winkel verlaat weer uit doen. 

Zijn er bepaalde toeristische attracties gesloten?
Nee, alles is weer open. Iedereen houdt wel rekening met de veilige afstand en maximale capaciteit, dus af en toe zal je wellicht iets langer moeten wachten voor je ergens naar binnen kunt. Let op: je moet voor bepaalde musea, de Vesuvius, Pompeii, Herculaneum online een entree kaartje kopen. Je kiest voor een entreetijd en je hebt dan een kwartier speling, dus kom niet te laat. Vaak moeten deze entreekaartjes ook geprint worden dus houd hier rekening mee.

Zijn alle hotels en b&b’s weer geopend in Campanië?
Vanaf 15 juni zijn de meeste hotels en b&b’s weer openen. Langzaam aan gaat alles weer open. Wil je een accommodatie boeken dan kunnen wij je ook altijd helpen.

Kunnen we gebruik maken van het openbaar vervoer?
Ja, de treinen, metro’s, bussen rijden allemaal weer. In de trein en de metro mag je niet op alle stoelen zitten (zelfde als in Nederland) en in de bus mogen maximaal 20 personen. Ook de bus naar bijvoorbeeld de Vesuvius en Pompeii rijdt weer.

Varen de ferries naar de eilanden Capri, Ischia & Procida?
Ja, de ferries varen weer naar de eilanden voor de kust van Napels. Ook kun je met de ferry naar Sorrento. Voor meer informatie en voor de tijden raden wij je aan op de website van Caremar te kijken.

Zijn de kastelen, musea en archeologische sites weer geopend?
Jazeker, deze zijn allemaal weer te bezoeken. Pompeii, Herculaneum, de Vesuvius, het Archeologisch museum, Castel Sant’Elmo enzovoort hebben allemaal de verplichte maatregelen genomen en zijn weer geopend. Dus kom deze zomer op vakantie naar Napels!
(Let op: je moet voor bepaalde musea, de Vesuvius, Pompeii, Herculaneum online een entree kaartje kopen. Je kiest voor een entree tijd en je hebt dan een kwartier speling, dus kom niet te laat. Vaak moeten deze entreekaartjes ook geprint worden dus houd hier rekening mee.)

Kan ik zwemmen in Napels en op de stranden in de omgeving van Napels?
Ja, je kunt gewoon weer zwemmen. Er is een verschil tussen publieke en privé stranden, bij de privé stranden zul je een bedje moeten reserveren. Op de openbare stranden zal meer toezicht gehouden worden of iedereen zich aan de regels houdt. Zelf hebben wij al meerdere malen in de golf van Napels op de rotsen langs de boulevard gelegen en gezwommen. Dit was niet anders dan voorgaande jaren. Lees hier waar je kunt zwemmen in Napels.

op vakantie naar Napels. Zwemmen in de baai van Napels.

Kortom, kom naar Napels!
Ondanks dat alles langzaam weer op gang komt, ziet voor ons de zomer er heel anders uit. Normaal hebben we het vanaf april tot en met oktober erg druk met toeristen onze stad laten zien. We hopen deze zomer en het najaar weer klanten te mogen ontvangen, maar zijn ook realistisch en zien onze inkomsten wegvallen. Kom je toch niet naar Napels, maar wil je ons wel steunen? Dan zijn wij daar heel erg blij mee! Je kunt hieronder een kleine donatie doen.

Related Posts

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.